Vahvat arvot näkyvät asiakkaille ja omille työntekijöille – Vaimo vauhdittaa digitaalista liiketoimintaa avoimella ja joustavalla otteella


Pääkuvassa: Tomas Nyberg 

Vaimo on täyden palvelun monikanavainen ratkaisutoimittaja ja digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Yrityksen hyvä maine sekä liiketoiminnan että teknisen kehityksen eturintamassa sai Rapalan valitsemaan Vaimon kumppanikseen verkkokauppauudistukseen. 

VAIMO erottuu markkinassaan erityisesti teknisen ja liiketoimintaymmärryksen sekä globaalin ja lokaalin näkemyksen yhdistämisellä. Nämä tekijät vaikuttivat myös siihen, että kalastusalan johtaja Rapala koki yrityksen parhaaksi vaihtoehdoksi, kun yli kymmenen vuotta vanha verkkokauppa haluttiin päivittää tähän aikaan. 

”Aiempaa ratkaisuamme ei voitu integroida muun organisaatiomme toimintaan, eikä se tuonut tarvittavaa synergiaetua. Halusimme siirtyä nyt Magento 2 -verkkokauppa-alustaan ja valita kumppaniksi sen parhaiten tuntevan ratkaisutoimittajan”, kertoo Rapalan Vice President Marketing & Ecommerce Chris Beldon. 

Beldonin mukaan Vaimo on uskaltanut tuoda rohkeasti moderneja työtapoja heidän edustamalleen perinteiselle alalle. Onnistumisesta kertoo se, että Rapalan omat IT-asiantuntijat ovat nauttineet yhteistyöstä niin paljon, että verkkokaupan lisäksi meneillään on nyt useita muita yhteisiä hankkeita. 

Rapalan Ecommerce Manager Tomas Nyberg kuvailee päivittäistä työntekoa ja kommunikaatiota Vaimon kanssa sujuvaksi, läpinäkyväksi ja nopeasti eteneväksi. 

”Reaktioita kommentteihin tai vastauksia kysymyksiin ei tarvitse odottaa. Lisäksi on nähtävissä, että meitä halutaan palvella, esimerkiksi tarjoamalla uutta tietoa tai tuomalla tiimiin tarvittavaa kokemusta.” 

Rapalalta kiitetään myös luotettavuutta ja tarkkaa budjetissa pysymistä. Nämä tuovat positiivista virettä myös hankkeen jatkoa varten. 

”Koska Vaimolla aidosti ymmärretään liiketoimintaamme, on meidän helpompaa päästä tavoitteisiimme yhdessä”, Nyberg kiteyttää. 

Tiimityön merkitys korostuu 

Vaimo Finlandin maajohtaja Marko Rytkönen kokee, että yhteistyö Rapalan kanssa on ollut molemminpuolisesti kiinnostavaa. Hän uskoo, että vastaavien asiakasonnistumisten takana on vahvana selkärankana toimiva asiakashoito-ohjelma sekä motivoituneet työntekijät. 

”Pyrimme siihen, että rekrytoimamme ihmiset edustavat meille ominaista kulttuuria ja arvojamme, jotka ovat avoimuus, tiimityö, erinomaisuus ja hauskuus. Tämä näkyy suoraan myös asiakkaille”, hän kuvailee. 

Vaimo kasvaa jatkuvasti ja oikeiden asiantuntijoiden löytäminen on myös tulevaisuuden menestyksessä avainasemassa. Rytkösen mukaan Vaimo on löytänyt tavat toimia, joiden avulla työntekijät viihtyvät ja pääsevät tiiminä parhaisiin lopputuloksiin. 

”Kysymme palautetta työntekijöiltämme joka kuukausi ja vastauksissa korostuvat joustavuus, kivat työkaverit sekä sopiva rentous. Vaikka teemme töitä tosissamme, jokainen voi olla oma itsensä.” 

Vastaavaa asennetta, tiimipelaajahenkeä ja kulttuurista yhteensopivuutta toivotaan myös uusilta työkavereilta. 

”Kaipaamme jatkuvan kehittämisen henkeä, valmiutta oppia uutta ja jakaa oppeja eteenpäin”, Rytkönen summaa. 

www.vaimo.com

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät