Vahva yrityskulttuuri kantaa TBWA\Helsinkiä yli vaikeiden aikojen


TBWA\Helsingissä vahva yhteishenki ja luottamuksen ilmapiiri, mikä johtaa huippusuorituksiin.

Mainosala on kulkenut 2000-luvulla aallokosta toiseen, kun laivaa ovat keikuttaneet vuorollaan alan digitalisoituminen, finanssikriisi ja viimeisimpänä koko yhteiskuntaa piinaava koronaepidemia.

Näihin haasteisiin vastatakseen TBWA\Helsinki on luonut nahkansa uuteen uskoon, jossa vahva yrityskulttuuri ja työntekijäkokemus kantavat yritystä vaikeinakin aikoina.

”Mainostoimistot etsivät finanssikriisin jälkeen sieluaan ja täälläkin pohdittiin, millaista osaamista meiltä tulevaisuudessa tarvitaan. Silloin syntyi moderni markkinoinnin keinovalikoima, missä yhdistyy mm. brändistrategia, tarinankerronta, design, teknologia ja data sekä tänä päivänä yhä vahvemmin myös sosiaalisen median sisällöntuotanto ja viestintä ”, TBWA\Helsingin toimitusjohtaja Sami Tikkanen valottaa.

Samalla perinteinen mainostoimiston kampanjatyö on muuttunut ympärivuorokautiseksi brändityöksi ja mainostoimistojen rooli on laajentunut asiakkaitaan kohti menestystä sparraavaksi kumppaniksi: ”Kun aiemmin mainosala oli asiakkaan briiffin odottamista ja siihen vastaamista tajunnanräjäyttävällä presentaatolla, tänä päivänä brändit elävät ajassa kiinni ympärivuorokautisesti vaatien jatkuvaa ja monikanavaista ja proaktiivista huolenpitoa”, Tikkanen lisää.

TBWA\Helsinki on menestynyt viime vuosina erinomaisesti voittaen lukuisia alansa palkintoja. Menestymisen taustalla on kyky tehdä erottuvaa markkinointia parhaiden osaajien tekemänä. Heitä yritys on kyennyt houkuttelemaan ja pitämään riveissään erinomaisen työntekijäkokemuksen avulla, mistä todisteena on kahdesti peräkkäin saavutettu Future Workplace -sertifikaatti. Sertifikaatin taustalla on Siqni-kysely, joka avaa erityisen hyvin työntekijöiden kokeman merkityksellisyyden taustoja.

”Siqni-kyselyn avulla yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittäminen perustuu aitoon dataan eikä esimerkiksi esimiesten tai johtajien yksittäisiin mielipiteisiin”, TBWA\Helsingin Head of Employee Experience Terhi Kangas taustoittaa.

Kyselyissä henkilökunta on kokenut yrityksen suurimman vahvuuden olevan osaavien kollegoiden lisäksi erityisen vahva yhteishenki ja luottamuksen ilmapiiri.

”Täällä on avoin ilmapiiri ja kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan. Ihmiset inspiroituvat saadessaan tehdä töitä muiden huippuosaajien kanssa mielenkiintoisissa ja haastavissa asiakasprojekteissa”, Kangas jatkaa.

Osaamisen kehittäminen ja kansainvälisyys kiinnostavat

TBWA\Helsinki on henkilöstöstään nousseiden tarpeiden pohjalta vahvistanut urapolkujen kehittämistä ja koulutusmahdollisuuksia: ”Kun itse tulin taloon viime vuonna, mietin minkälaisia koulutusmahdollisuuksia voisimme meidän ihmisille tarjota”, Kangas kertoo.

“Tulin nopeasti siihen tulokseen, että miksi mennä merta edemmäksi kalaan, kun meillä on talossa palkittuja kirjoittajia ja muita luovan alan huippuosaajia, ja perustimmekin oman sisäisen akatemian. Sitä kautta jokaisella on mahdollisuus kerryttää uutta ja arvokasta osaamista.”

Kansainvälisenä ketjuna TBWA tarjoaa myös lukuisia mahdollisuuksia yli maarajojen tapahtuvaan työskentelyyn ja opiskeluun: ”Kansainvälisyys on meillä aidosti läsnä jokainen päivä. Eri ammattiryhmille on tarjolla kansainvälisiä koulutuksia eri laajuuksissa viikoista parivuotisiin ja tarjoamme myös mahdollisuutta siirtyä muiden maiden TBWA-toimistoihin. Osaavilla suomalaisilla on ollutkin paljon kysyntää. Tämän lisäksi moni projekti jo lähtökohtaisesti toteutuu ylikansallisissa tiimeissä”, Tikkanen lisää.

TBWA\Helsingin vahvasta yrityskulttuurista kertoo omiaan myös se, että moni muualla käynyt huippuosaaja on halunnut palata myöhemmin takaisin. Yrityksen henkilöstön uskollisuutta mittaava employee NPS -lukema on peräti 55, kun jo yli 40 lukemia pidetään todella hyvinä.

”Vahva yrityskulttuuri ja työntekijäkokemus johtavat luovaan inspiraatioon ja se taas johtaa vahvaan asiakastyytyväisyyteen”, Tikkanen summailee.

Keitä me olemme?

TBWA\Helsinki on Suomen ainoa aidosti kansainvälinen ja kansainvälisellä tasolla toimiva markkinointitoimisto. Meillä on vuosikymmenten kokemus luovan suunnittelun, analytiikan ja teknologian menestyksekkäästä yhdistämisestä. Luomme yhdessä asiakkaidemme kanssa poikkeuksellisia tarinoita, jotka rakentavat merkityksen brändin ja sen yleisön välille. Kaiken keskiössä on brändistrategia, joka jalostuu käsissämme reaaliaikaiseksi brändikäyttäytymiseksi.

Olemme osa maailman ykköseksi rankattua TBWAmainostoimistoketjua, joka käsittää maailmanlaajuisesti lähes 300 toimistoa yli sadassa maassa ja joka työllistää yli 12 000 alan ammattilaista.

TBWA\Helsinki on valittu Vuoden Toimistoksi Suomessa 2019 ja 2020, sekä Grand One Vuoden Digitoimistoksi 2019.

Lukuisista muista palkinnoista mainittakoon sekä kotimaisia ja ulkomaisia palkintoja voittanut että globaalia huomiota saavuttanut The Land of Free Press -kampanja Helsingin Sanomille USA:n ja Venäjän presidenttien valtiovierailun aikana kesällä 2018.

In 2019 TBWA\Helsinki had a turnover of 20 million euros, revenue 14.5 million euros and profit of 21%. We have approximately 150 employees and freelancers. Our biggest customers include Telia, Nissan, Stockmann, SOK, Fortum, Alko, Finavia and Neste. TBWA is part of the world’s biggest advertising group Omnicom. The corporation operates in over 100 countries, has over 70,000 employees and is listed in New York’s Stock Exchange.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä