Vahva asiantuntemus on vakauden valuuttaa


Suomen Pankki on vakaa, vastuullinen ja arvostettu työnantaja. Kansainvälinen eurojärjestelmän yhteistyö tarjoaa erittäin mielenkiintoisia työtehtäviä. Arvostava työilmapiiri ja ammatilliseen kehittämiseen panostaminen edesauttavat jaksamisessa ja urakehityksessä.

Suomen Pankin toiminta-ajatus on rakentaa taloudellista vakautta ja edistää kestävää talouskasvua. Työ on merkityksellistä koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Tämä tiedostetaan vahvasti työyhteisössä, jossa omaa ja työkavereiden ammatillista osaamista arvostetaan korkealle. 

”Henkilöstötutkimuksessa työntekijämme antavat kiitosta erityisesti siitä, kuinka paljon heidän ammattitaitonsa kehittämiseen panostetaan”, sanoo Suomen Pankin henkilöstöpäällikkö Antti Vuorinen.

Alan merkittävä työllistäjä nuorten keskuudessa

Suomen Pankki on vahva asiantuntijaorganisaatio-instituutio, mutta moderni sellainen. ”Meillä vallitseva arvostava mutta rento työilmapiiri usein yllättää uudet tulijat. Työtä tehdään vastuullisesti, vakaan työnantajan leivissä mutta ei vakavasti otsa rypyssä”, Vuorinen naurahtaa ja lisää: ”Parhaiten tästä saa kuvan meillä työskentelevien asiantuntijoiden ja kesätyöntekijöiden blogikirjoituksista ja videoista Ura-sivustoltamme ja LinkedIn-sivultamme.”

Rahapolitiikan konehuoneeksikin kutsuttu kansallinen keskuspankkimme on merkittävä nuorten työllistäjä. ”Olemme maamme suurin ekonomistien työllistäjä mutta kyllä meillä tänäkin vuonna oli kymmenien kesätyöntekijöidemme joukossa mm. oikeustieteen, assistenttityön ja tietohallinnon opiskelijoita. Nuoret kiittelevät sitä, että heille tarjotaan heti riittävän vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä.”

Viimeisimmän nuorille suunnatun Young Professionals – harjoitteluohjelman osallistujista iso osa rekrytoitiin. ”Kaikki avoimet työpaikkamme ovat kuitenkin avoimessa haussa. Haluamme myös tätä kautta toimia yhdenvertaisesti”, Vuorinen kertoo. 

Kiinnostavia kansainvälisiä työtehtäviä 

Eurojärjestelmän myötä Suomen Pankki on arvostettu kansainvälinen toimija. ”Meillä on runsaasti erilaisia kansainvälisiä työtehtäviä. Monimuotoisuus organisaatiossamme on tärkeää, jotta pystymme vastuullisesti kehittämään ja kehittymään eli vastaamaan myös tuleviin haasteisiin. Panostamme voimakkaasti valmentavaan johtamiseen”, Vuorinen kiteyttää.

”Konehuoneessa rattaita öljyämään tarvitaan jatkossakin ammattilaisia, jotka tekevät yhteiskuntamme kannalta merkityksellistä työtä hintavakauden ja taloudellisen vakauden rakentamiseksi. Henkilöstötutkimuksen yksi ilahduttavimmista tuloksista oli, että työntekijämme suosittelevat Suomen Pankkia työpaikkana ja näkevät itsensä täällä töissä pitkään”, Vuorinen summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi