Vähänkäytetty.fi – pitkää ikää mahdollisimman monelle vaatteelle


Vaatteiden ja muiden tavaroiden ostaminen käytettynä on eettinen, edullinen ja ekologinen valinta, mutta Suomen suosituimmalla nettikirpputorilla se on myös helppoa! 

Vähänkäytetty.fi on second hand -tuotteiden verkkokauppa, missä kuka tahansa voi myydä ja ostaa käytettyjä vaatteita, asusteita, kenkiä ja esimerkiksi harrastusvälineitä. Ostaja voi tilata tuotteita laajasta valikoimasta usealta eri myyjältä samalla toimituskululla ja myyjä voi laittaa tarpeettomat tavarat kiertoon vaivattomasti, sillä palvelussa ei tarvitse itse vastailla lisätietokyselyihin tai postittaa tuotteita useille ostajille erikseen. 

Tavoitteena vaatteiden elinkaaren pidentäminen 

Vähänkäytetyn markkinointipäällikkö Aleksandra Prami kertoo palvelun toiminnasta.

Haluamme tehdä tavaroiden kierrättämisestä helpompaa kannustaaksemme ihmisiä kiertotalouden pariin, sillä uusien vaatteiden ja muiden tavaroiden tuotanto kuluttaa arvokkaita, vähiin käyviä luonnonvaroja ja aiheuttaa päästöjä. Parasta olisi siis varmistaa, että jokainen jo kertaalleen valmistettu tuote saa mahdollisimman pitkän ja arvokkaan elämän päätyen omistajalta toiselle kaatopaikan sijaan. Kivijalka- ja Facebook-kirpputoreille on toki paikkansa, mutta molempien käyttäminen niin ostajana kuin myyjänä vaatii usein paljon aikaa ja vaivannäköä, jolloin vaatteita jää helposti kierrättämättä. Lähes kaikilla meistä on kaapeissaan etenkin vaatteita ja asusteita, joille on käyttöä vain harvakseltaan. Tavoitteenamme onkin, että jokainen käyttökelpoinen, mutta tarpeeton vaate laitettaisiin kiertoon, jotta se voisi ilahduttaa seuraavaa omistajaansa ja näin pysyä käytössä mahdollisimman pitkään. 

Vaatteet kiertoon merkistä riippumatta 

Palvelu on tehty helpoksi ostajalle, sillä tuotteita voi ostaa usealta eri myyjältä samalla vaivalla ja toimituskululla, ilman huolta huijatuksi tulemisesta. Myyjille haluamme mahdollistaa kaikkien ehjien ja käyttökelpoisten vaatteiden myymisen brändistä riippumatta, jotta mahdollisimman moni vaate päätyisi uudelle omistajalle kaatopaikan sijaan. Suurin osa vaatekaappien sisällöstä kuitenkin on muuta kuin pelkkiä merkkituotteita. Palvelumme mahdollistaa myyjille hyvän tuoton, jotta tarpeettomien tavaroiden kiertoon laittaminen on myös kannustavaa ja tulisi varmasti tehtyä. Myymättä jääneet tuotteet on mahdollista lunastaa takaisin tai tehdä hyvää lahjoittamalla ne hyväntekeväisyyteen. Pyrimme toiminnallamme siihen, että kaikki voittaisivat – niin ostajat, myyjät kuin ympäristökin.

Tutustu palveluun osoitteessa Vahankaytetty.fi 

Jaa tämä artikkeli


Muoti