Vaasassa radiologia hoidetaan joustavana monimuototyönä


Digitalisaatio on tuonut Vaasan sairaanhoitopiirissä VSHP:ssa merkittävästi lisää joustavuutta erityisesti radiologien työhön. 

Vaasan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Peter Nieminen on pyrkinyt tukemaan merkittävien muutoshankkeiden läpiviemistä. ”Tavoitteenani on taata henkilöstöllemme mahdollisimman hyvät puitteet tehdä työtään. Koulutus, laitekanta, järjestelmät ja johdon tuki auttavat lisäämään työn mielekkyyttä ja sitä kautta tarjoamaan korkealaatuista hoitoa”, hän kiteyttää. 

Vaasan keskussairaalan radiologian ylilääkäri Reijo Autio on saanut todeta, että etätyön mahdollistaminen ja osa-aikainen työ ovat arvostettuja asioita nykyisten ja rekrytoitavien radiologien mielestä. ”Monimuotoinen työ on monella tavoin osoittautunut ratkaisuksi sekä työn mielekkyyden lisäämiseksi että työntekijöiden viihtyvyyden parantamiseksi”, hän toteaa. 

Radiologin unelmatyöpaikka? 

Jokaisen radiologin työnkuva rakennetaan yksilöllisesti. ”Työtä meillä saa tehdä etänä ja läsnä sopivassa suhteessa. Paikasta riippumatonta työtä voi tehdä halutessaan myös osa-aikaisesti. Suuren sairaalan tutkimusvalikoima on laaja ja antaa mahdollisuuden syventää osaamista mielenkiintoalueelle. Samalla kuitenkin vaihtelevuus estää kyllästymistä toistuvaan rutiiniin”, Autio täsmentää. 

Eräs oleellinen parannus on ollut etäyöpäivystäjän hankkiminen neljän arkipäiväyön osalle klo 22-08 välille. ”Näin radiologiemme yöpäivystystarve on vähentynyt merkittävästi. Pidän mielelläni virkeitä radiologeja päivätyössä”, Autio lisää. 

Sana joustavasta työnteosta ja mukavasta työilmapiiristä on kiirinyt jo hyvin. VSHP:ssa on edustettuna lähes kaikki lääketieteen erikoisalat, joten työ on siinäkin suhteessa vaihtelevaa. ”Puolisen tusinaa uutta radiologia on aloittelemassa työt tämän syksyn ja ensi vuoden alun aikana. Akuutti päivystystutkimuksen tarve meillä onkin lisääntynyt, joten mielenkiintoista ja palkitsevaa kuvantamistyötä riittää vielä uusillekin tulokkaille”, Autio rohkaisee. 

Vaasan sairaanhoitopiirissä on avoinna useita mielenkiintoisia työpaikkoja ja -tehtäviä, joiden parissa on hyvä kehittää ammattitaitoaan ja tehdä merkityksellistä työtä. 

Lue lisää: www.vaasankeskussairaala.fi/ammattilaisille/ 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä