Vaalijala on yhteisöllinen ja innostava työpaikka


Vaalijalan kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Pohjois ja Etelä-Savon kunnat sekä Muurame, joille kuntayhtymä tuottaa kehitysvammalain mukaiset erityishuollon palvelut. Palvelurepertuaariin kuuluvat muun muassa asumispalvelut, päivä- ja työtoiminta, polikliiniset palvelut ja laitoskuntoutus sekä erityiskoulu. Palveluita tuotetaan enenevästi myös valtakunnallisiin tarpeisiin. Kuntayhtymällä on toimipisteitä 16 paikkakunnalla. Päätoimipaikka on osaamis- ja tukikeskus Pieksämäellä.

KUNTAYHTYMÄSSÄ TYÖSKENTELEE tällä hetkellä kahdeksan lääkäriä, joista viisi on osa-aikaisia tai konsultoivia lääkäreitä. ”Lääkäreille on tarvetta. Yleislääketieteen lisäksi erikoisaloista ovat edustettuina aikuisten ja lasten psykiatria ja lastenneurologia. Nuorille ammattilaisille Vaalijala tarjoaa monipuolista kokemusta, jollaista ei monessa muussa paikassa voi saada”, johtava lääkäri Juhani Keinonen sanoo.
Keinonen on yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän on työskennellyt Vaalijalassa yhteensä 13 vuotta oltuaan välillä kuusi vuotta Pieksämäen kaupungin johtavana ylilääkärinä.

”Lääkärin työn sisältö on soviteltavissa kiinnostuksen ja osaamisen mukaan. Seniorituki on aina saatavilla. Lääkärin on mahdollista kerryttää Vaalijalassa palveluita YEK-jaksoon ja erikoislääkäritutkintoihin. Pieksämäellä voi käydä vaivattomasti töissä myös sadan kilometrin säteellä sijaitsevista isommista kaupungeista.”

Henkilöstöpäällikkö Päivi Salovaaran mukaan Vaalijalassa on erityistä moniammatillinen työskentely.

”Vaalijalassa työskentelee lääkäreiden ja hoitajien sekä ohjaajien lisäksi muun muassa psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, toiminta- ja fysioterapeutteja, kommunikaatio-ohjaajia, farmaseutti ja suuhygienisti. Meillä on pitkiä työsuhteita ja monen työntekijän vanhemmatkin ovat työskennelleet täällä. Työpaikkamme ilmapiiri on avoin ja koulutusmyönteinen. Työnantaja kannustaa työntekijöitä jatkuvasti kehittämään itseään. Vaalijala on yhteisöllinen työpaikka.”

Jaa tämä artikkeli


Terveys Työelämä