Uusi keino kasvattaa keskiostosta


Tarkan sisätilapaikannuksen avulla voidaan merkittävästi kasvattaa asiakkaan keskiostosta. Paikannus myös tehostaa kaupan toimintaa ja puolittaa tuotteiden keräilyyn käytettävän ajan.

Iiwari Tracking Solutions tuo kauppoihin huipputarkan paikannuksen, jolla saadaan tieto sekä asiakkaan että tuotteiden sijainneista. Paikkatieto mahdollistaa reaaliaikaisen datan siitä, missä asiakkaat kulkevat, kauanko he viipyvät, mitä ostavat ja miten reagoivat mainoksiin ja tarjouksiin.

Paikannustieto voidaan liittää ostoskärryihin, tabletteihin, hintalappuihin, tuotteisiin, henkilöihin ja kännykkäsovelluksiin.

”Asensimme suomalaisessa vähittäiskauppaketjussa ostoskärryihin paikannustägejä ja tabletteja, joissa on mm. tuotteiden hakutoiminto. Tableteilla myös näytetään asiakkaalle täsmämainoksia tuotteista, joiden kohdalla hän juuri sillä hetkellä on. Tämä johti suoraan keskiostoksen nousuun”, kertoo toimitusjohtaja Ville Kolehmainen.

Personoinnilla jopa 20 % kasvu

Tarjouskärryt ovat vasta ensimmäinen askel. Todellinen loikka otetaan silloin, kun sisätilapaikannus integroidaan osaksi vähittäiskaupan omaa mobiilisovellusta.

”Ostohistorian perusteella asiakas voi saada tarjouksia itselleen tärkeistä tuotteista ollessaan kaupassa ja juuri tarjottavien tuotteiden kohdalla. Personointi lyhentää matkaa mainoksesta ostokseen”, Kolehmainen kertoo.

”Paikannustietoa voi hyödyntää mm. verkkokauppatilausten keräilyn tehostamiseen, täsmämainontaan ja liiketilan käytön optimointiin.”

Ostosten keräilyaika puolittuu

Ruoan verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti. Tuotteiden keräily asiakkaille kuitenkin syö työaikaa ja katetta.

”Sisätilapaikannuspalvelu tehostaa keräilyä, kun sen avulla sekä keräilijän että tuotteiden sijainnit ovat tiedossa. Sovellus kertoo, mikä on lähin kerättävä tuote ostoslistalla. Useampia koreja voi olla keräilyssä yhtä aikaa ja parhaimmillaan keräilyaika puolittuu, joten säästövaikutus on huomattava.”

Sisätilapaikannuksen edelläkävijä
  • Iiwari Tracking Solutions Oy, www.iiwari.com
  • Palvelu sisältää kaiken tarvittavan toimivaan paikannukseen
  • Asennus keskikokoiseen kauppaan jopa päivässä
  • Patentoitu ratkaisu perustuu UWB-teknologiaan
Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi