Kun samanaikaisesti pitää saada aikaan kustannussäästöjä
sekä kestävää ja turvallista lopputuotetta, kannattaa hyödyntää
uusia tekniikoita ja ratkaisuja myös betonipinnoitteissa.

BASF Master Builders Solution on alan edelläkävijä erityisesti betonilattiapinnoitteissa, betonin korjaustuotteissa sekä teollisuuden veden eristämisessä.

”Betonilattiapinnoitteet ovat kehittyneet valtavasti ja niistä löytyy kohteen vaatimukset huomioiden sekä erilaisia lujuus- että kestävyysominaisuuksia. Esteettisyydessä olemme myös suunnannäyttäjiä: nestemäisenä levitettäviin, saumattomiin lattiapinnoitteisiin on tarjolla lukematon määrä värivaihtoehtoja. Uudet, monikerroksiset pinnoitteet vaimentavat myös askelten ääntä”, kuvailee BASF:n markkinoinnin ja myynnin kehityksestä vastaava Severi Virtanen.

BASF:n kattava rakennuskemikaalien tuotevalikoima on koottu ratkaisukeskeisesti. Se käsittää lattiapinnoitteiden lisäksi mm. betonin- ja sementin lisäaineet, kemialliset ratkaisut maanalaiseen rakentamiseen sekä, käsin levitettävät ja ruiskutettavat vesieristysratkaisut, saumamassat sekä betonin korjaus- ja suojausratkaisut.

Kuivasirotteet parantavat ratkaisevasti betonilattioiden kestävyyttä esimerkiksi parkkihalleissa.

”Betonirakenteen korjaamisessa kuivumisajalla on iso merkitys, jottei korjaamisen ajaksi siltaa tai parkkihallia tarvitse sulkea pitkäksi aikaa. Meillä on todella nopeasti kuivuvia betoninkorjaustuotteita, joissa kestävyydestä ei ole tingitty: jopa kaksi tuntia korjaamisen jälkeen betonirakenne voidaan jo altistaa liikenteelle”, Virtanen konkretisoi.

Ruiskutettava veden eriste on huikea innovaatio

Erityisen kuuma hitti alalla on kuumaruiskutettava teollisuuden veden eriste, joka on elastista, kestävää, paloturvallista ja jätekuljetusta vähentävää. Kuumaruiskutettavat, nopeasti kovettuvat, hyvin kemikaaleja ja lämmönvaihteluja kestävät vedeneristepinnoitteet soveltuvat hyvin erityyppisiin kohteisiin kuten katoille tai prosessivesialtaisiin.

”Pinnoite saadaan levitettyä nopeasti suurille pinta-aloille ja jälki on saumatonta ja läpivientien kohdat varmasti tiiviitä. Käyttökohteita löytyy teollisuudesta asuinrakentamiseen”, Virtanen kiteyttää.

BASF:n globaalin tutkimus- ja kehitysverkoston tulokset konkretisoituvat rakennuskemikaali-innovaatioissa. ”Näin pystymme vastaamaan myös asiakkaidemme tulevaisuuden tarpeisiin uusissa rakennushankkeissa sekä ylläpidossa, korjauksissa ja rakenteiden entisöimisessä”, Virtanen summaa.

Askelääntä absorboivilla lattiapinnoitteilla voidaan parantaa akustiikkaa esimerkiksi koulutiloissa.

Lisätietoja:
050 327 0867
www.master-builders-solutions.basf.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen