Uuden ajan tilitoimistopalvelua jo tänään


Taloushallinnon työ on muuttumassa merkittävästi ja paljon mielenkiintoisemmaksi, kun robotiikka hoitaa perusnumeropyörittelyn ja kirjanpitäjä pääsee osaksi kasvuyrityksen menestystarinaa. EMU näyttää mallia. 

Vaikka taloushallintoala elää voimakkaassa teknologiamurroksessa, aivan vielä tilitoimistojen kirjanpitäjät eivät ole täysin päässeet rutiinitöistä irti ja puhdasverisiksi taloushallinnon konsulteiksi. Paljon on kuitenkin tapahtunut muutosta kirjanpitäjän työnkuvassa. Ohjelmistorobotit työskentelevät jo nyt ihmisen rinnalla suorittaen rutiinitehtäviä. Näin aikaa vapautuu töihin, joilla asiakkaille tuotetaan enemmän lisäarvoa – edellyttäen, että tilitoimiston organisaatiorakenne ja yrityskulttuuri mahdollistavat tämän. 

Tilitoimisto, joka on itsekin kasvuyritys 

”Koska meillä asiakaskunta koostuu pääosin start-up- ja kasvuyrityksistä, olemme tässä suhteessa vahvoilla eli meille on luontevaa toimia uusien tuulien mukaisesti”, sanoo EMU Growth Partners Oy:n toimitusjohtaja Samuli Saviala. 

Hän on vuonna 2007 perustetun uuden ajan tilitoimiston perustajajäseniä. EMU on kasvanut asiakkaittensa mukana. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli jo 5,3 miljoonaa euroa, henkilöstön kasvaessa liki kahdeksaankymmeneen. ”Olemme siksikin hyvin asiakkaittemme pulssilla, koska olemme itsekin kasvuyritys”, Saviala kiteyttää. 

Asiakaspalvelu on noussut viime vuosina koko ajan suuremmaksi trendiksi myös taloushallintoalalla. Tällä tiellä EMU on ollut alusta asti. Saviala muistuttaa, että pelkkä tahtotila palvella hyvin asiakasta ei kuitenkaan riitä. ”Esimerkiksi kassavirtaennusteen tekeminen edellyttää toimivaa reaaliaikaista seurantaa, saumatonta tiedon liikkumista sekä asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämistä. Eikä vain ymmärtämistä, vaan koko organisaatiolta intohimoa ja halua olla mukana kehittämässä sitä.” 

Palkka-avoimuus ja keskiarvoa paremmat palkat 

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat merkittävä osa EMUn yhdessä rakennettua yrityskulttuuria. ”Yksi osoitus tästä on palkka-avoimuus. Meille on tärkeää vastuullisena yrityksenä taata ihmisille tasa-arvoinen työpaikka ja maksaa työstä kunnon palkka. Haluamme tätä kautta olla mukana nostamassa alan arvostusta”, Saviala vahvistaa. 

Green office -statuksen saavuttanut EMU panostaa vahvasti vihreisiin arvoihin. ”Toimimme kaikin tavoin vastuullisesti. Näin pystymme tuottamaan asiakkaillemme luontevasti esimerkiksi yritysvastuuraportointia tulevaisuudessa”, Saviala summaa. 

EMU on uuden aikakauden talousasiantuntija, joka tukee ja kehittää suomalaisten kasvuyritysten taloushallintoa ja -johtamista. www.emu.fi 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä