URHEILULIIVIT SUOJAAVAT VAURIOILTA


Rintojen tukeminen liikunnan aikana on äärimmäisen tärkeää estääksesi rinnoillesi aiheutuvia pysyviä vaurioita.

ASKELEEN AIKANA jo pienimmät A-kupin rinnatkin heiluvat edestakaisin neljän sentin säteellä. D-kupilla liike on seitsemän, G-kupilla jopa 15 senttiä. Liike venyttää rintojen herkkää side- ja ihokudosta. Se saattaa aiheuttaa raskausarpia ja sisäisiä verenvuotoja, mutta myös niska- ja hartiakipuja sekä päänsärkyä.

Rintoja paikoillaan pitävät sidekudossäikeet eli Cooperin ligamentit venyvät 1–3 mm vuodessa = 3–9 cm 30 vuodessa. Mikään rintalihasharjoitus ei palauta venymään päässeitä ligamentteja eikä ihoa ennalleen.

Cooperin ligamenttien sekä ihon venymistä on mahdollista ehkäistä ja hidastaa vain ja ainoastaan tukemalla rintoja omaan kokoon ja lajiin sopivilla urheiluliiveillä. 

Tavalliset rintaliivit on suunniteltu kevyeen päivittäiskäyttöön, eivätkä ne sovellu urheiluun riittämättömän tuen takia. Urheiluliiveissä käytetyt, urheiluun suunnitellut materiaalit eroavat myös suuresti arkiliiveistä.

Urheiluliivien materiaalit siirtävät tehokkaasti kosteutta pois ihon pinnalta, hengittävät ja säilyttävät tukiominaisuutensa myös kosteana. 

Urheileminen väärän kokoisissa tai materiaaleiltaan urheiluun sopimattomissa liiveissä voi olla epämukavaa, kivuliasta, keskittymiskykyä haittaavaa ja näin ollen vaikuttaa negatiivisesti koko suoritukseen.

Jos teet fyysisesti raskasta työtä, olet paljon liikkeessä tai hankalissa asennoissa, on tukevien ja laadukkaiden liivien käyttö myös arjessa kannattavaa.

Sopiva malli ja koko 

Useimmat naiset käyttävät vääränkokoisia liivejä. Liian iso ympärysmitta heikentää tukea ja saattaa hiertää, liian pieni kuppikoko saa liivin tuntumaan kauttaaltaan epämukavalta. 

Oikean koon löytymiseksi kannattaa käyttää apuna urheiluliiviklinikoita tai ammattitaitoista myyjää. 

Shock Absorber -urheiluliivien on tieteellisesti todistettu vähentävän rintojen liikettä 78 %* kun tavalliset liivit ja liivitopit vähentävät liikettä vain 38 %.

*University of Portsmouth 2009 (Scurr et al) 

Tustustu Shock Absorber -mallistoon ja löydä lähin jälleenmyyjäsi osoitteessa www.shockabsorber.fi

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Muoti