Urheiluliivit suojaavat vaurioilta


Urheilua harrastava nainen tarvitsee urheiluliiveiltä lajiin sopivaa tukea, olivatpa rinnat suuret tai pienet.

Askeleen aikana jo pienimmät A-kupin rinnatkin heiluvat edestakaisin neljän sentin säteellä. D-kupilla liike on seitsemän ja G-kupilla jopa 15 senttiä. Liike venyttää rintojen herkkää side- ja ihokudosta. Rintojen liike saattaa aiheuttaa pahimmillaan raskausarpia ja sisäisiä verenvuotoja, mutta myös niska- ja hartiakipuja sekä päänsärkyä. 

Shock Absorber -urheiluliivien on tieteellisesti todistettu vähentävän rintojen liikettä 78 %* kun tavalliset liivit ja liivitopit vähentävät liikettä vain 38 %. *University of Portsmouth 2017 (Scurr et al).

Rintoja paikoillaan pitävät sidekudossäikeet eli Cooperin ligamentit venyvät 1–3 mm vuodessa = 3–9 cm 30 vuodessa. Mikään rintalihasharjoitus ei palauta venymään päässeitä ligamentteja eikä ihoa ennalleen. Ligamenttien sekä ihon venymistä on mahdollista ehkäistä ja hidastaa vain ja ainoastaan tukemalla rintoja omaan kokoon ja lajiin sopivilla urheiluliiveillä. On hyvä tiedostaa, että tavalliset rintaliivit on suunniteltu kevyeen päivittäiskäyttöön, eivätkä ne sovellu urheiluun riittämättömän tuen takia. Jos teet fyysisesti raskasta työtä, olet paljon liikkeessä tai hankalissa asennoissa, on tukevien ja laadukkaiden liivien käyttö myös arjessa kannattavaa. 

Korkeatasoiset materiaalit 

Urheiluliiveissä käytetyt, urheiluun suunnitellut materiaalit eroavat myös suuresti arkiliiveistä. Urheiluliivien materiaalit siirtävät tehokkaasti kosteutta pois ihon pinnalta, hengittävät ja säilyttävät tukiominaisuutensa myös kosteana. 

Sopiva malli ja koko 

Urheileminen väärän kokoisissa tai materiaaleiltaan urheiluun sopimattomissa liiveissä voi olla epämukavaa, kivuliasta ja keskittymiskykyä haittaavaa. Näin ollen vääränlainen urheiluliivi voi vaikuttaa negatiivisesti koko suoritukseen. Liian iso ympärysmitta heikentää tukea, saattaa hiertää ja liian pieni kuppikoko taas saa liivin tuntumaan kauttaaltaan epämukavalta. Parhaiten itselleen sopivan koon löytää rohkeasti sovittamalla erilaisia kokoja ja malleja. Oikean koon löytymiseksi kannattaa käyttää apuna urheiluliiviklinikoita tai ammattitaitoista myyjää. 

Tutustu Shock Absorber -mallistoon ja löydä lähin jälleenmyyjäsi osoitteessa www.shockabsorber.fi

Jaa tämä artikkeli


Terveys