Urapolkujen ja kasvutarinoiden dynamiikkaa


Mediaseurantaan ja sosiaalisen median analytiikkaan keskittynyt ohjelmistotalo Meltwater panostaa laadukkaaseen johtamiseen, organisaatiokulttuuriin sekä työntekijöiden kehittymismahdollisuuksiin. Meltwater ja meltwaterilaiset haluavat olla toisilleen ja asiakkailleen ’MER’ – enemmän.

”Meltwaterilla on dynaaminen ympäristö, joka motivoi kehittymään ja kehittämään” Juha Westerlund, Regional Vice President, Meltwater Nordics kiteyttää.

Meltwaterin juuret ovat Norjassa. Norjalaisista sanoista Moro (hauska), Enere (ykkönen) ja Respekt (kunnioitus) tulee yhdessä lyhenne MER – joka tarkoittaa norjaksi enemmän. Meltwaterin helposti omaksuttavat arvot ovat toiminnan perustana: ne kertovat kuinka yrityksessä priorisoidaan tavoitteet, mitä odotetaan ja miten menestystä mitataan.

Arvostava työkulttuuri tuottaa tuloksia

”Toimimme laaja-alaisesti tiedon kanssa. Jokaisella organisaatiolla on omat yksilölliset liiketoimintaa tukevat tiedontarpeensa, mikä luo erittäin potentiaalisen ja nopeasti kehittyvän toimialan”. Meltwaterilla uskotaan vahvasti yksilön sisäiseen motivaatioon ja ratkaisukykyyn.

”Rohkaisemme kokeilemaan uutta ilman erehtymisen pelkoa. Meillä onkin poikkeuksellisen huomioonottava ja ihmiskeskeinen työyhteisö, jossa kollektiivisuus ja samanarvoisuus on johtamisen keskiössä. Kova työ palkitaan, onnistumisen tunne jaetaan ja kollegat aidosti auttavat toisiaan ja myötäelävät päivittäisessä tekemisessä”, Juha kertoo.

Meltwaterilla urapolkuajattelu alkaa jo työhaastattelussa.

”Meillä panostetaan jokaisen henkilökohtaiseen sekä ammatilliseen kehittymiseen, vahvuusalueet ja kiinnostuksen kohteet huomioiden”, Juha vahvistaa. Meltwaterilla uskotaan henkilön potentiaaliin, pelkän kokemuksen sijaan.

”Globaaleista rekrytointikriteereistämme tärkein on johtamispotentiaali. Uskomme, että lahjakkaat ja sitoutuneet yksilöt vievät toimintaamme eteenpäin. Pyrimme luomaan dynaamisen urapolun kaikille työntekijöillemme.”

Digiloikka kiihtyy globaalin koronaviruspandemian vuoksi lisääntyneen etätyön myötä.

”Pyrimme reagoimaan uuteen todellisuuteen nopeasti. Siirryimme etätöihin jo ennen kuin poikkeuslaki astui voimaan. Pyrimme löytämään tapoja auttaa ja luoda arvoa asiakkaille, päivittäin uutta oppien. Etenemme dynaamisesti, mutta järki kädessä, työntekijöiden terveys ja hyvinvointi edellä. Inhimillisyys pitää säilyä myös kovassa kasvuvauhdissa. Se tuottaa pitkällä tähtäimellä parhaan tuloksen.”

Lisätietoa osoitteesta:
www.meltwater.com/fi/about/ura/

Jaa tämä artikkeli


Työelämä