UnitSpotter on kuljetusalan oma Tinder


UnitSpotter on huolinta- ja kuljetusliikkeille kehitetty nettipohjainen yhteistyöalusta, jonka avulla voidaan minimoida tyhjäajot ja turhat siirrot. 

”Joka viides kilometri ajetaan tyhjänä. Mieti! Eurostatin, Euroopan unionin tilastotoimiston, laskelmien mukaan joka viides kilometri erityisesti kotimaan liikenteessä ajetaan tyhjänä”, Hangon Sataman operatiivinen johtaja ja it-päällikkö Timo Sjösten sanoo. ”Luku on hivenen pienempi kansainvälisessä liikenteessä, mutta kyse joka tapauksessa on suuresta määrästä tyhjää ajoa, mikä suoraan heijastuu liikennemääriin ja sitä kautta myös kasvihuonekaasupäästöihin.” 

SÄÄSTÄ AIKAA, RAHAA JA LUONTOA 

Hangon Satama Oy:n kehittämä UnitSpotter on rahdinantajille ja kuljetusliikkeille soveltuva nettipohjainen yhteistyöalusta, jonka avulla voidaan minimoida tyhjäajot ja turhat siirrot. ”UniSpotter säästää aikaa, rahaa ja luontoa”, Sjösten sanoo. ”Ajojärjestelijöiden työtaakka kevenee, kustannustehokkuus paranee ja liikennepäästöt pienenevät.” 

UnitSpotter on helppokäyttöinen. Rahdinantajat syöttävät järjestelmään tiedot, milloin, mistä ja millaista kuormaa heillä on tarjolla. Kuljetusliike puolestaan syöttää järjestelmään tietoja kalustonsa vapautumisesta, ajankohdasta ja millaista kuormaa se voi ottaa kuljetettavaksi. Järjestelmä seuraa tilannetta, ja antaa herätteen osapuolille kun mahdollinen osuma löytyy. Järjestelmästä voi myös suoraan etsiä itselleen sopivia rahteja, vapaata kalustoa sekä toimijoiden yhteystietoja. 

”Kyllä. Sopivan matchin, osuman, hakupalvelu”; Sjösten naurahtaa, ja myöntää, että eräänlaiseksi kuljetuskaluston Tinderiksi on kuullut UnitSpotteria jo kutsuttavan. Hän kuitenkin korostaa, että taustalla on vakava halu vaikuttaa ja olla mukana kuljetusalan ja liikennöitsijöiden kamppailussa päästöjen vähentämiseksi. 

LÖYDÄ UUSIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA 

Hangon Satama Oy:n kehittämälle palvelulle on ollut selkeä kiinnostus: UnitSpotteriin on jo liittynyt satoja toimijoita. ”Jotta kansallinen tavoite liikennepäästöjen puolittamisesta toteutuu, tarvitaan ennen kaikkea yhteistyötä”, Sjösten sanoo. Hän on vakuuttunut, ettei kalustokannan uusiutumista kannata odottaa. ”Digitalisoitumisen tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen on ehdottomasti nopeampi tapa päästä tuloksiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. Kyse on ennen muuta yhteistyöstä ja yhteisestä halusta tehdä tulosta myös ympäristön hyväksi.” 

Myös kuljetusalalla yhteistyökumppaneiden määrä on monilla yrityksillä rajallinen. Töitä tehdään totutusti, vanhojen tuttujen kanssa. ”UnitSpotter istuu tähän väliin, tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja auttaa yrityksiä löytämään toisensa”, Sjösten sanoo ja kannustaa kuljetusliikkeitä ja rahdin antajia lähtemään rohkeasti mukaan UnitSpotteriin. ”Autamme alkuun pääsemisessä eikä se maksa mitään.” 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi