Tyylikästä ja ergonomista etätyöskentelyä


Nykyään lähes puolet suomalaisista tekee etätöitä ja 70 prosenttia näistä toivoo etätöiden jatkuvan myös tulevaisuudessa. Työergonomiaan ei ole välttämättä kotona panostettu ja terveyshaitat tästä tulevat viiveellä – hintalappu työnantajalle voi olla suuri. 

Suomessa kestävästi suunnitellut ja tuotetut Hima Furniture -tuotteet ovat saaneet Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkin ja puutuotteet myös Avainlippu-merkin. Kuvassa patentoitu Hima Magic Boksi seisomatyöpiste.

Yleisimpiä työergonomiaan liittyviä terveyshaittoja ovat näköergonomiavaivat sekä tuki- ja liikuntaelinvammat, kuten niska-hartiaseudun ongelmat ja selkäkivut. On yksilöllistä, kuinka nopeasti vaivoja syntyy, mutta esimerkiksi viiveellä tulevat selkäongelmat voivat viedä sivuun pitkäksi aikaa. Kotiergonomiasta huolehtiminen kannattaa, sillä se vaikuttaa suoraan työntekijän hyvinvointiin ja jaksamiseen. 

“Sairauslomapäivän hinta on kallis, 350 euroa. Sähköpöydät toimistossa ovat oletusarvo, mutta kotiergonomia ehkä sivuutetaan, jos etätyön ongelmia ei vielä ole ilmaantunut”, ergonomiaan erikoistuneen Top-Cousins Oy:n osakas Tom Skurnik pohtii. 

Top-Cousinsin ergonomiset design-tuotteet kotitoimistolle 

Työergonomiaa tukevat tuotteet voivat olla designiltaan tyylikkäitä, maltillisen hintaisia sekä hyödyksi hyvinvoinnille. Suomalainen Top-Cousins perheyritys lanseerasi hartaudella suunnittelemansa Hima Furniture -tuotemalliston vuoden 2021 keväällä. 

Kasper Nymanin design on skandinaavisen ajatonta ja yksinkertaista. Tuotteet ovat helposti ja nopeasti säädettäviä, monikäyttöisiä sekä mahtuvat pieneenkin tilaan. Ajatus on, että nopealla säädöllä voi vaihtaa työskentelyasentoa”, Skurnik selittää. Tuotteiden suunnittelussa on hyödynnetty vuosikymmeniä jatkunutta kiinteää yhteistyötä työterveysalan ammattilaisten kanssa, ja teknisten ominaisuuksiensa puolesta tuotteille on haettu kahta patenttia. 

Laadukkaista materiaaleista tehdyt, Suomessa valmistetut tuotteet on tarkoitettu niin opiskelijoille, yrittäjille kuin etätyöläisille – kaikille, joilla on tarvetta tyylikkäälle ja ergonomiselle työpisteelle. Pienemmät työtasot eli Hima Lifterit saa nopeasti kasattua työskentelyä varten ja ne kulkeutuvat näppärästi myös mökille tai hotelliin. 

“Hima Magic Boksi toimii työpisteen lisäksi esimerkiksi yöpöytänä tai säilytyslaatikkona läppärille, johdoille ja muistiinpanovälineille”, Skurnik avaa käyttötapojen monipuolisuutta. 

Tutustu tuotteisiin tarkemmin: www.topcousins.fi

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot Koti ja sisustus Työelämä