TYYLIKÄS LUJA-LAURI ON LUKKOSAUMAKATTOJEN ELIITTIÄ


Miten Luja-Lauri eroaa tavallisista lukkosaumakatteista? 

Suoralinjainen lukkosaumakate on muodoltaan samantyylinen kuin perinteinen, peltiseppien käsityönä tekemä konesaumakatto. Valmiiksi profiloidut teräspellit kiinnitetään ruuvaamalla ruoteisiin, seuraavan pellin pystysauma lukittuu edellisen päälle ja ruuvit jäävät piiloon pystysauman alle. Kattotuotteet kiinnitetään katon pystysaumoihin puristamalla, katetta rikkomatta. 

Vesivekin lukkosaumakate, linjakas Luja-Lauri soveltuu hyvin sekä perinteiseen miljööseen että moderneihin rakennuksiin. Sitä käytetään paljon myös suojelukohteissa. Luja-Lauri voidaan asentaa myös loiville katoille, joiden kaltevuus on 1:9 tai jyrkempi. Värivaihtoehtoina ovat musta, tummanharmaa, tummanruskea, havunvihreä ja punainen.

Laadun takana oma asennuskokemus ja tuotekehitys 

Lukkosaumakatteen tyylikkyyden takana oleva suoralinjaisuus asettaa omat vaatimuksensa profiilien laadulle. Suora pelti on huomattavasti herkempi lämpölaajenemiselle kuin esimerkiksi tiilikuvioitu pelti. Lämpölaajeneminen taas voi saada aikaan pellin paukkumista sekä aiheuttaa kulumista sekä saumojen tai kiinnikkeiden vuotoriskin. 

Luja-Laurin laatu ja tekniset ratkaisut ovat 30 vuoden oman tuotekehityksen ja asennuksen tulosta. Lukkosaumakatteissa esiintyy aina jonkinasteista pellin elämistä, mutta Luja-Laurissa nämä lämpölaajenemisen aiheuttamat haitat on minimoitu. Muun muassa harjan alla oleva tuiskupelti on Luja-Laurissa toteutettu profiilien yläreunan taitoksella. Näin harjapellin alle ei tarvita erillistä tuiskulistaa, jonka kiinnittämiseksi peltiin porataan ylimääräisiä kiinnitysreikiä. Jos suorassa profiilissa kiinnitysreikien kohdalla ei ole liikkumavaraa, pelti saattaa jopa revetä lämpölaajenemisen seurauksena. 

Vedenpitävyyden salaisuus on saumarakenteessa

Luja-Laurin edistyksellisen saumarakenteen ansiosta profiilit lukittuvat erittäin kestävästi toisiinsa ja muodostavat sauman sisään kapillaarikatkon. Tämä katko estää tehokkaasti veden nousemisen kapillaarisesti saumarakenteiden sisään. Näin saumaan ei tarvitse asentaa vedenpitävyyden varmistamiseksi ylimääräisiä tiivisteitä. Katteen pitkästä takuusta ei ole iloa, jos tiiviste haperoituu sitä ennen ja päästää kosteuden sauman sisään. 

Luja-Laurin saumassa on myös toinen sen ulkonäköön sekä toimivuuteen liittyvä tekninen ratkaisu, joka erottaa sen tavallisista lukkosaumakatteista. Profiilin reunojen taitteissa on hiuksenhieno korkeusero, jonka ansiosta profiilin pohja asettuu vaakasuoraan linjaan ruoteita vasten. Jos tätä eroa ei ole, profiilit eivät asetu katon lappeeseen nähden suoraan. Tällöin sadevesi kulkeutuu aina räystäälle valuessaan profiilin toista reunaa vasten ja muodostaa kapean vesinoron. Rankemmalla sateella tämä vesinoro saattaa juosta kourun yli. 

Luja-Lauriin kelpuutetaan vain kestävin pinnoite 

Luja-Lauri profiloidaan Vesivekin omassa tuotannossa Pirkkalassa ja aina asiakkaan katon mitoille räätälöitynä. Luja-Lauri on yhtä suomalainen kuin nimensäkin, se on muiden Vesivekin teräspeltikatteiden tapaan nimenomaan pohjoisille katoille ja sääolosuhteisiin suunniteltu profiili. Kaikille Vesivekin profiileille on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta työstä. 

Profiilituotannosta vastaava Olavi on tarkka profiiliensa raaka-aineesta. MattaNova on ainoa pinnoite, jonka hän kelpuuttaa rasituskestävyytensä ja tasalaatuisuutensa puolesta Vesivekin katoille. MattaNovan salaisuus on sen pinnassa olevat pienen pienet ultrakovat partikkelit, jotka tekevät katteesta mattapintaisena kestävän. Pinnoitteen alla on SSAB:n laadukas teräs, jonka paksuus on aina tarkalleen 0,6 mm. 

Myönnämme Luja-Laurille 50 vuoden puhkiruostumattomuustakuun, 20 vuoden pinnoitetakuun sekä 5 vuoden asennustakuun. 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus