Työvoimaa uuteen kasvukauteen


Kuva: Mikael Nuotio on palveluyhtiö Baronan hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja, kasvuntekijä ja yrittäjä, jolla on vahva kokemus strategiatyöstä sekä johtajuudesta. Hän on erikoistunut liiketoimintojen kulttuurimuutokseen; erityisesti transformoimaan liiketoimintoja kohti positiivisuutta, rohkeutta, tuottavuutta ja kasvua. 

Kuinka voimme varmistaa, ettei horeca-alan kasvu rajoitu työvoimapulaan? Alan maineen parantamisella tänään on suuri vaikutus työntekijäsaatavuuteen huomenna.

Horeca-ala on päässyt tänä keväänä kasvupolulleen. Kasvutahdin odotetaan jatkuvan koko kevään ja alan ennustetaan normalisoituvan tukevasti jaloilleen tulevana syksynä. Kuinka voidaan varmistaa, ettei horeca-alan kasvu rajoitu työvoimapulaan? Mitä nopeita ratkaisuja tulisi tehdä positiivisen pitkän aikavälin vaikutuksen saavuttamiseksi? Mistä saadaan työvoimaa uuteen kasvukauteen? 

”Horeca-alalle saadaan lisää työntekijöitä päästämällä heistä ensin irti”, toteaa Mikael Nuotio, palveluyhtiö Baronan hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja. Nuotio viittaa tällä nuorten työllistämiseen sekä horeca-alan urapolkuihin. Ala tulisi nähdä etenkin nuorelle turvallisena alana tulla, kokea, lähteä ja palata takaisin, eikä sitä pitäisi lukita loppuelämän työpaikaksi pitämällä tekijöistä kiinni kynsin ja hampain. Urapolut horeca-alalla ja muilla aloilla ovat yhtä arvokkaita ja meidän tulisi mahdollistaa erilaiset kehityspolut positiivisesti kannustaen. Töitä on tarjolla nyt ja tulevaisuudessa, ja tämän päivän tekomme vaikuttavat eniten huomiseen. Varmistetaan siis tänään, että ala jättää työntekijälle hyvän kuvan. Sitä kautta alan maineen positiivinen kehitys on edessämme huomenna. 

NELJÄ VINKKIÄ HORECA-ALAN KASVUKAUTEEN 

1. Parannetaan alan mainetta 

Alan mainetta pystytään parantamaan tekojen kautta. Se edellyttää yhteiskunnallisen keskustelun kuuntelemista ja erityisesti nuorten havaintoja siitä, mikä alassa toimii ja mikä ei. Käytetään energiaa uudistumiseen ja tehdään tuntuvia parannuksia, jotta voimme olla alastamme huomenna entistäkin ylpeämpiä. 

2. Lisää tehovalmennuksia 

Innostetaan uusia ihmisiä kokeilemaan uutta alaa ja valmennetaan heitä siihen. Mikäli kokemus on hyvä, moni heistä jää. Madalletaan kynnystä kokeilla uutta ja kuunnellaan rehellistä palautetta tulevaisuuden ammattilaisilta. 

3. Kansainvälinen työvoima käyttöön 

Kansainvälisyys on ehdoton kasvun edellytys. Työvoimapula ei ole ratkaistavissa tulevaisuudessa ilman kansainvälistä työvoimaa. Meidän tulee myös oppia uutta ja hyödyntää monimuotoisuuden tuomia mahdollisuuksia. 

4. Yrittäjien kasvu 

Yrittäjän onnistuminen on kaikkien etu, joka tukee koko alan kasvua useilla eri mittareilla. Innostavien uusien konseptien myötä se edistää ennen kaikkea myös horeca-kulttuuria. 

Tutustu tarkemmin: barona.fi

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden HoReCa