Työtä tamperelaisten hyväksi, modernilla otteella


Tampereen kaupungilla on onnistuttu siinä, mitä moni tavoittelee: iloinen yhdessä tekemisen henki ja modernit työkalut saavat työn maistumaan. Lopputulos hyödyttää kaikkia kaupunkilaisia. 

Tampere pääsee usein näyttämään mallia toimivasta kaupungista. Tällä kertaa kyseessä on kaupungin työntekijöiden kokema ilo merkityksellisestä työstä, jota saa tehdä ammattitaitoisten kollegoiden kanssa hyvässä työilmapiirissä. Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja työllistäen noin 14 500 työntekijää monella alalla. Kyselimme muutamalta kaupungin työntekijältä, miksi he viihtyvät työssään. 

Varhaiskasvatus hyvissä kantimissa 

”Jaettu johtajuus ja selkeä johtamisrakenne ovat osoittautuneet toimivaksi ratkaisuksi. Puhun kokemuksesta, sillä aloitin sijaistyöntekijänä 15 vuotta sitten ja sain silloisen esimiehen kannustuksella opiskella työn ohessa varhaiskasvatuksen opettajaksi. Siitä olen edelleen päässyt etenemään esimiestasolle”, kertoo Helapuiston ja Hervannan päiväkodissa työskentelevä varhaiskasvatuksen apulaisesimies Kaisa Kuikka. ”Sain alkuaikoinani todella hyvää työhön perehdyttämistä esimiehiltä ja tukea ammattitaitoisilta työkavereilta, mikä on kantanut tänne asti hedelmää”, hän lisää. 

Kuikkaa on koko työuran ajan kannustettu jatkokoulutuksiin, ja tätä mahdollisuutta hän on myös hyödyntänyt. ”Viimeksi vahvistin vuorovaikutuksen ja psyykkisen puolen taitojani, mitkä koen esimiestyössä erittäin tärkeiksi työkaluiksi. Myös työterveydenhuolto, vakuutuskassa, henkilöstöruokailu sekä liikunnan ja kulttuurin e-Passi ovat työsuhde-eduista osaltani olleet todella arvokkaita.” 

IT-ammattilaisten keskuudessa arvostettu työnantaja 

Tietohallinnon työntekijöitä kaupungilla on lukuisissa eri tehtävissä, ja kyseessä on todellinen kehityksen näköalapaikka. 

”Jos näin entisenä rock-bändibasistina viihdyn tietohallintokoordinaattorina täällä, kertonee se paljon”, toteaa Johannes Tolonen. Hän on filosofian maisteri musiikin sekä kulttuuri- ja mediatutkimuksen alalta ja kokee työnsä erittäin kiinnostavaksi ja merkitykselliseksi. ”Työssäni yhdistyvät hyvin kokemukseni ja taustani, sillä vastuullani ovat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut sekä työllisyys- ja kasvupalvelut. Kartoitan niiden järjestelmä- ja palvelutarpeita ideoiden samalla niiden toimivuuden parantamista.” 

Päivi Hodgson puolestaan on aikanaan vaihtanut sairaanhoitajan työn oheisopiskelun avulla kaupungin tietohallinnon projektipäällikön hommiin, joissa on viihtynyt kohta 30 vuotta. ”Näen Tampereen kaupungin turvallisena ja kehittyvänä työnantajana. Oma urapolkuni kertoo hienosta koulutuksen tukemisesta”, hän kiteyttää kokemuksensa. w 

Lue lisää Tampereen kaupungista työnantajana: www.tampere.fi/tyo

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat