Työsuhdepyöräily ennennäkemättömässä suosiossa uuden veroedun myötä


Vuodenvaihteessa uudistunut pyöräetu mahdollistaa työsuhdepyörän hankinnan ansiotuloverosta vapaana etuna 1 200 € asti/vuosi. Edun tarjoaminen hyödyttää sekä työnantajaa että työntekijää.

Työsuhdepyöräksi käy perinteinen pyörä tai sähköpyörä, jonka moottori avustaa vain poljettaessa. Työnantaja vastaa hankinnasta ja tarjoaa edun palkan päälle tai vähentää edun arvon työntekijän bruttopalkasta. Tyypillisesti pyörä hankitaan 2–4 vuoden rahoitus- tai leasing-sopimuksella tai suoraostona. Sopimuksen päättyessä työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen. 

Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys. Se on myös aloittanut ensimmäisenä toimijana sähköpyöräleasingin, jo yli 5 vuotta sitten. Yrityksellä on asiakkainaan lukuisia yrityksiä sekä esimerkiksi Tampereen kaupunki. 

”Työsuhdepyörän hankkiminen kauttamme on vaivatonta ja luotettavaa, sillä maahantuojana vastaamme pyöristämme itse suoraan. Kansainvälisten verkostojemme avulla pystymme takaamaan saatavuuden tulevalle kaudelle,” kertoo Electrobiken perustaja, Jani Jokinen. 

”Räätälöimme asiakkaalle sopivan leasing-paketin, johon voidaan sisällyttää myös huollot ja varaosat. Ammattitaitoinen huoltotiimimme tuntee valikoimamme, joten työntekijä saa aina henkilökohtaista apua huoltotilanteissa. Kehittämämme palvelumalli mahdollistaa, että leasing koostuu vain pyörän hankintahinnasta, eikä hintoihin lisätä palvelumaksuja tai muita sivukuluja. Maahantuomalla pyörät itse, pystymme antamaan joustoa hinnoitteluun ja palautuksiin.” 

”Kehittämämme palvelumalli mahdollistaa, että leasing koostuu vain pyörän hankintahinnasta, eikä hintoihin lisätä palvelumaksuja tai muita sivukuluja.” 

Etuja työnantajalle & työntekijälle 

Edun myötä työsuhdesähköpyörien suosio on ollut ennenäkemättömässä kasvussa ja Jokinen näkee työsuhdepyöräilyn tuovan merkittäviä etuja sekä työntekijälle että työnantajalle. Työmatkapyöräilyn on tutkimuksissa todettu parantavan kuntoa, toiminta- ja työkykyä sekä stressinhallintakykyä. Kun työmatka taitetaan auton sijaan pyörällä, vähenevät myös ilmastopäästöt. 

Työnantajalle taas koituu taloudellista hyötyä, sillä työsuhde-edusta ei tule palkan sivukuluja ja leasing-sopimuksen kuukausimaksu tai pyörän hankintahinta voidaan vähentää yhteisöverotuksessa. Työnantaja voi siis mahdollistaa edun siten, ettei siitä aiheudu lainkaan kustannuksia.

Lisätietoja Electrobike työsuhdepyöristä: www.tyosuhdepolkupyora.fi ja yritysmyynti@electrobike.fi 

 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Työelämä