TYÖNTEKIJÖIDEN HYVINVOINTI ON INVESTOINTI TULEVAISUUTEEN


Valmistavassa teollisuudessa ammattitaitoisen työvoiman saatavuus ei ole itsestään selvää. Kouluttamalla itse Tasowheel vastaa haasteeseen ja kehittää samalla koko alan osaamistasoa. Perheyritys tuo toimintaan ihmisläheisyyttä: asiat tehdään yhdessä ja toisesta välittäen.

Yhdessä onnistumme

Tasowheelissä investoidaan jatkuvasti koneisiin ja uusimpaan teknologiaan. Uudistuminen tuo jatkuvuutta ja huomisen kilpailukykyä: asiakkaita halutaan palvella menestyksellisesti myös tulevaisuudessa. Myös henkilöstö nähdään investointina.

– Ihmiset ovat tärkein resurssimme, jonka koulutukseen ja hyvinvointiin panostetaan, henkilöstöpäällikkö Kati Louhiniitty kertoo.

Henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen onkin tiukasti 43-vuotiaan perheyrityksen ytimessä.

– Perheyrityksessä myös työyhteisö on osa perhettä. Samalla on itsestään selvää kunnioittaa työntekijöidenkin perhe-elämää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Henkilöstöetujen houkutteleva kattaus sisältää tämän ajan suosikkien – ilmaisen sähköauton latauksen, pyöräedun, merkkipäivävapaiden ja kulttuuri-/liikuntaetujen lisäksi myös välipalahedelmät sekä golf-osakkeen ja Lapin lomahuoneiston käyttömahdollisuuden.

– Sellaisia ei enää monesta firmasta löydy, Kati korostaa.

Osaaminen aina ajan tasalla

Tasowheelin tuotannossa koulutuksen vankka peruskivi rakentuu omasta mestari-kisällikoulutuksesta, jonka lisäksi työntekijällä on valittavissaan laaja kirjo yleis- ja erikoiskoulutuksia. Urapolut talon sisällä eivät etene samalla kaavalla, vaan henkilöstön kehittämisen tavoitteena on valjastaa käyttöön jokaisen uniikki osaaminen ja potentiaali.

Koneistaja Kristian Koskinen muistaa yhä, millaista oli uutena työntekijänä Tasowheelissä.

– Tänne oli tosi helppo tulla töihin. Tein aluksi yhteistä vuoroa työkaverin kanssa, joka perehdytti minut samalla koneiden käyttöön. Pian pystyinkin jatkamaan itsenäisesti.

Viisi vuotta myöhemmin Kristian on vuorostaan perehdyttämässä uusia työntekijöitä. Kokemuksen ja koneiden hallinnan lisäksi siihen tuo varmuutta hiljattain suoritettu työnopastajakoulutus.

Uuden oppimista on luvassa myös Kristianille itselleen, sillä hän saa pian  käyttöönsä uudet koneet. Onneksi niidenkin osaaminen löytyy talon sisältä. Kristianin mukaan Tasowheelissa parasta onkin mahtava työyhteisö ja se, että aina löytyy auttavia käsiä tai joku, jolta kysyä neuvoa.

– Koskaan ei ole käynyt niin, että olisin jäänyt yksin haastavan tilanteen kanssa.

Itsensä kehittäminen on Kristianille tärkeä osa työn mielekkyyttä. Hän on tarttunut aktiivisesti työnantajan järjestämiin koulutuksiin ja ehdottanut uusia. Toivomus GibbsCamkoulutuksesta toteutui jo kahden kurssin edestä ja rikastutti samalla työnkuvaa, kun oma CAM-osaaminen kehittyi ja monipuolistui.

– Aina jos haluaa oppia jotakin uutta, täällä kannustetaan siihen, Kristian
kiteyttää.

 

ETSIMME JATKUVASTI UUSIA KONEISTAJIA

Soita Tasowheelin HR-palveluihin: 020 7757496 tai katso www.tasowheel.fi/tasowheel-avoimet-tyopaikat

 

 

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli