Työnantajakuvan rakentaminen on paras rekrytointistrategia


”Jos ulos viestitty työnantajakuva eroaa todellisuudesta, totuus paljastuu rekrytoiduille henkilöille nopeasti. Tuloksena työntekijöiden vaihtuvuus on nopeaa, jolloin rekrytointeihin hukataan resursseja”, Finders Seekersin toimitusjohtaja Sofia Pohls kertoo.

Yritykset osaavat brändätä tuotteitaan ja palveluitaan, mutta samaa osaamista ei sovelleta työnantajabrändäykseen. Siten yritys ei puhuttele heille tärkeitä osaajia.

”Yksi tyypillinen haaste on, että yritys luo mielikuvaa, joka sisältää kaikkea kaikille. Kohdeyleisön rajaaminen on tärkeää – työnantajaviesti pilviteknologioiden osaajalle ei ole sama kuin myyntihenkilölle”, Finders Seekersin myyntijohtaja Saku Ruus lisää.

IT-alalla tietyistä osaajista on huutava pula. Näistä osaajista harva on työnhaussa ja heistä kilpailevia uusia työnantajia syntyy jatkuvasti. Yritykset ovat suuren haasteen edessä, jotta he saisivat äänensä kuuluviin massasta.

”IT-ammattilaisia houkuteltaessa lounas- tai liikuntasetelit tai muut vastaavat edut eivät erota sinua kilpailijoistasi. Yhä useammalle tärkeämpää on ammatillisesti haastavat työtehtävät tai tunne aidosti merkityksellisestä työstä.”

Merkityksellisyys on tietenkin hyvin yksilöllinen asia. Se voi olla liitetty esimerkiksi työn lopputulemaan: ”Toisille se tarkoittaa maailman parantamista julkisten järjestelmien avulla, toisille taas elämyksellisten ja näyttävien ratkaisujen kehittämistä. Yhtä reseptiä ei tarvitse olla, mutta yrityksen on suotavaa tietää itse myyntivalttinsa merkityksellisyyttä ajateltaessa”, Ruus miettii.

”Moni yritys luo mielikuvan, joka sisältää kaikkea kaikille.”

Ruusin ja Pohlsin mukaan monilla on vanhahtava käsitys rekrytoinnista ja Finders Seekers haluaa tuoda rekrytoinnin viime vuosituhannelta tähän päivään. ”Moni yhä ajattelee, että avoimiin paikkoihin tulee hakijoita ovista ja ikkunoista, joista yritys sitten valitsee parhaat päältä. IT-alalla asetelma on käänteinen. Työntekijät valitsevat työnantajista heille sopivimman.”

”Tunnemme IT-alan ja tiedämme, mitä IT-osaajat haluavat yrityksestä kuulla. Kun tämän lisäksi ymmärrämme asiakasta ja heidän liiketoiminnallisia tavoitteitaan, pystymme luomaan vahvemman sillan organisaation ja osaajien välille”, Pohls ja Ruus summaavat Finders Seekersin tuottamaa lisäarvoa.

Jokaisen yrityksen on toisinaan hyvä istua alas ja reflektoida, puhutteleeko työnantajabrändi ja -viesti osaajia oikeissa kanavissa ja kuinka yritys voisi tässä onnistua aiempaa paremmin.

www.findersseekers.io

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes