”TYÖ ON KIVAA EIKÄ AAMULLA HARMITA LÄHTEÄ TÖIHIN”


Enfo on 800 ihmistä työllistävä suomalainen IT-palveluyritys, jossa ihmiset nauttivat johdon luottamusta, saavat vastuita ja vapauksia sekä kehittymisen mahdollisuuksia yksilöllisten toiveiden mukaan. 

– Enfo tarjoaa haasteita ja kehittymisen mahdollisuuksia yhteen hiileen puhaltavassa työyhteisössä 

14 vuotta Enfolla ollut ja parhaillaan Service Delivery Managerina työskentelevä Henna Nieminen kertoo päässeensä yrityksessä tekemään aina sitä, mitä on itse halunnut: ”Olen saanut täällä runsaasti vastuita ja mahdollisuuksia eri projekteissa ja rooleissa. Olen oppinut paljon sisäisesti kollegoilta tai kouluttautunut muualla tarvittavia sertifikaatteja suorittaen. Täällä muistetaan, jos olet omista toiveistasi jonkun kanssa keskustellut. Löydät pian edestäsi, miten haluamasi asia voidaan mahdollistaa.” 

”Myös minun puolestani omat ja yrityksen tarpeet ovat kohdanneet koko ajan. Omassa tekemisessä ja sen kehittämisessä on lupa ottaa vastuuta, ja siihen myös organisaation puolesta kannustetaan”, vuodesta 2013 Enfossa työskennellyt Senior Cloud Consultant Immo Piippo komppaa. 

Nuorempaa kaartia edustaa keväällä 2020 koulun penkiltä taloon tullut Joakim Ervast, jolle Enfo on ensimmäinen vakituinen IT-alan työpaikka. Pääsy työskentelemään uusimpien teknologioiden kanssa on ollut Joakimille tärkeää. 

”Täällä voi olla rehellinen siitä, millaista työtä haluaa tehdä. Meillä ymmärretään, että kiinnostuksella on tärkeä rooli uuden oppimisessa. Olen itse päässyt tekemään töitä useammilla eri teknologioilla ja saanut ottaa vastuuta asiakasprojekteissa koko projektin elinkaaren ajan”, analytiikkakonsulttina työskentelevä Ervast iloitsee saamistaan mahdollisuuksista. 

Työn ja vapaa-ajan tasapainosta huolehditaan 

Enfossa työntekijöihin luotetaan ja kukin voi itse päättää palaverien ja roolin asettamissa rajoissa, missä ja milloin työnsä tekee. 

”Omia asioita voi hoitaa tarvittaessa vaikka kesken päivän, jos ei ole palaveria silloin”, Ervast kiittelee Enfon luottamukseen perustuvaa HR-politiikkaa. 

Nieminen elää puolestaan lapsiperheen ruuhkavuosia, mutta on pystynyt yhdistämään hyvin työn ja vapaa-ajan: ”Tietenkin kaikista olennaisinta on ollut päästä tekemään hienoja työtehtäviä äärettömän mukavien ihmisten kanssa. Työ täällä on kivaa eikä aamulla harmita lähteä töihin.” 

Piipolle puolestaan tärkeää on ollut jatkuvan kehittymisen tunne: ”Koen itse tärkeäksi sen, että minulla on koko ajan vähintään yksi arkipäiväistymistä ehkäisevä mielenkiintoinen kehitystyö tai projekti käynnissä. Pahinta olisi jämähtää liukuhihnamaiseen työhön, mitä ei täällä ole onneksi tapahtunut.” 

Enfo hautoo junioreista omat huippuosaajansa 

Enfo rakentaa osaajastrategiaa kestävälle pohjalle, jossa lisätään juniorien määrää ja kasvatetaan heistä tulevaisuudessa tarvittavia senioreita. Junioreille on luotu omia kiihdytyskaistoja, johon otetaan kerralla isompi joukko. 

”Sitä kautta he pääsevät teknologioihin ja asiakasrajapintaan nopeasti kiinni. Samalla opetellaan konsulttina toimimista, mitä ei koulunpenkiltä voi oppia”, Enfon Talent Acquisition & Employer Branding Lead Johanna Lintunen taustoittaa. 

Aiemmin Service Deskin rekrytointeihin ja perehdytykseen osallistunut Nieminen antoi uusille tulokkaille selvät eväät menestykseen: ”Kerroin jokaiselle harjoittelijalle, että meillä pääsee varmasti etenemään ottamalla vastuuta ja hoitamalla työnsä hyvin. Nyt moni heistä on edennyt vaativiin tehtäviin.” 

Suomalainen tausta ja pohjoismaisuudesta ponnistava yrityskulttuuri on yksi Enfon kilpailueduista IT-palvelutalojen joukossa Suomen markkinassa: ”Asiakkaatkin arvostavat sitä, että meillä sekä johto että työntekijät ovat heitä lähellä. Hierarkiamme on matala ja toimitusjohtaja kulkee toimistolla yhtenä meistä, jolloin työntekijänäkin on helpompi sitoutua yrityksen arvoihin ja tavoitteisiin”, Nieminen summailee tyytyväisyyttään. 

Tutustu tarkemmin: www.enfo.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat