Tuulivoimaloiden komponenttien kuljetukset Kokkolan satamasta käynnistyivät parannetulla erikoiskuljetusreitillä


Tuulivoimaloiden komponenttien kuljetukset Kokkolan satamasta parannettua erikoiskuljetusreittiä pitkin käynnistyivät kesällä 2021. Vuoden 2022 aikana tuulivoimakuljetukset tulevat kolminkertaistumaan. 

Ensimmäiset kuljetukset suuntautuivat Jyväskyläntietä kohti Keski- Suomea. Jotta varsinkin pituudeltaan huomattavat erikoiskuljetukset ovat mahdollisia, kaupunkialueella kulkevaa virallista kuljetusreittiä on uudistettu useissa kohdissa. Myös Kokkolan Suurteollisuusalueella on tehty muutoksia, jotka mahdollistavat tuulivoimalakuljetusten lisäksi teollisuuden omat suuren mittaluokan projektikuljetukset. 

Erikoisreitin valmisteluun ja toteuttamiseen kaksi vuotta 

Kokkolan Satama palvelee tulevinakin vuosina tuulivoimaloiden erikoiskuljetuksia. Pari vuotta kestänyt hanke erikoiskuljetusreitin toteuttamiseksi satamasta eteenpäin huipentui kesäkuussa toteutettuun testikuljetukseen. Samalla on uudistettu virallista erikoiskuljetusreittiä kaupungin tuntumassa, jotta sekin mahdollistaa kooltaan entistä isompien tuulivoimaloiden kuljettamisen Kokkolasta eteenpäin. 

”Meillä on satamassa Perämeren vahvimmat satamanosturit, jonka nostokapasiteetti on peräti 140 tonnia ja 150 tonnia (käyttöönotettu 12/2021) sekä laajat kenttäalueet. Sen takia Kokkolan Satama ryhtyi selvittämään, miten niitä voitaisiin hyödyntää myös tuulivoimaloiden kuljettamisessa”, kertoo Kokkolan Sataman toimitusjohtaja Torbjörn Witting. 

Samalla kun tuulivoimalakuljetuksille on toteutettu oma reitti, satamassa on hänen mukaansa huolehdittu siitä, etteivät olemassa olevien pitkäaikaisten asiakkaiden kuljetukset ja tavarankäsittely häiriinny. 

Tutustu tarkemmin: portofkokkola.fi

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta