TURVALLISUUDEN TUNNE TEHDÄÄN YHDESSÄ


 Perjantaina 11.2. vietetään 112-päivää. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämän päivän hätäkeskustoiminta Suomessa vaikuttaa myönteisesti koettuun turvallisuuden tunteeseen. 

Hätäkeskuslaitos selvitti vuodenvaihteessa Taloustutkimuksen tekemällä tutkimuksella hätänumeron 112 tunnettavuutta ja sen oikeaa käyttöä. 

Tutkimuksen mukaan hätänumeron 112 tunnettavuus sekä mielikuva Hätäkeskuslaitoksesta ja sen perustoiminnasta ovat erittäin hyviä. Yhtä hyvin ei suomalaisilla ole edelleenkään tiedossa, että hätänumero 112 toimii koko Euroopan unionin alueella. 

Tutkimukseen vastanneiden mielestä hätäkeskusten palvelua pidetään asiantuntevana sekä ystävällisenä, ja hädän hetkellä hätänumeroon vastataan nopeasti. Hätäkeskuspalvelu vaikuttaa myönteisesti koettuun turvallisuuden tunteeseen. 

Hätänumeron 112 oikeassa käytössä hieman parannettavaa 

Parhaiten tiedettiin, että ensimmäisenä vakavalle liikenneonnettomuuspaikalle saapuvan tulee soittaa hätäkeskukseen. Lähes kaikki soittaisivat hätänumeroon, kun huomaa, että ystävän puhe on tuntemattomasta syystä alkanut sammaltaa. 

Mielipiteet hajoavat selvästi edellisiä enemmän, kun on kyse naapurin asioihin puuttumisesta. Vajaa viidesosa ei soittaisi hätänumeroon tilanteessa, jossa naapurista kuuluu kovaa huutoa ja joku tuntuisi myös kirkuvan, mutta huudosta ja sanoista ei saa selvää. Neljäsosa ei soittaisi hätänumeroon nähdessään lapsen selvästi päihtyneen aikuisen seurassa, vaikka pitäisi. 

Yleisen vaaramerkin kuuleminen väestöhälyttimestä aiheutti hieman mietintää, ja 11 % soittaisi hätäkeskukseen, vaikka näin ei tule tehdä. 

Tietoisuutta 112-palvelusta lisättävä edelleen 

Suurin osa tiesi, että hätäpuheluun voidaan vastata Suomessa missä tahansa hätäkeskuksessa. Yhtä hyvin tiedettiin, että soittaja paikannetaan hätäpuhelun yhteydessä. Noin kaksi kolmasosaa tiesi, että hätänumeroon voi lähettää tekstiviestin, mikäli ei pysty puhumaan. Sen, että hätätekstiviestin lähettäminen vaatii ennakkorekisteröitymisen, tiesi kuitenkin vain 20 % vastaajista. 

112 Suomi -sovelluksen oli ladannut matkapuhelimeensa puolet tutkimukseen osallistuneista. Vaaratiedotteiden välittymisestä sovellukseen ja lähimmän sydäniskurin sijainnin löytymisestä sovelluksesta tiesi 67 % vastaajista.

 Lue lisää 112-päivästä 112-paiva.fi ja tutkimuksesta 112.fi/uutishuone

Jaa tämä artikkeli


Turvallisuus