Turvaa työpäiväsi!


Toni Schlobohm

Skydda on Pohjoismaiden johtava, yksinomaan henkilönsuojaimiin keskittynyt toimittaja ja -koulutusasiantuntija, jonka päivittäinen tekeminen perustuu onnettomuuksien estämiseen. 

Sanonta ”säästää väärässä paikassa” on tullut valitettavan tutuksi monelle. Mutta työmaatapaturmat eivät saa johtua siitä, että kunnolliset suojakäsineet ovat jääneet hankkimatta tai kypärän hihna tai turvavaljaat kiinnittämättä työpäivän viimeisen vartin ajaksi. ”Viiden euron viiltosuojakäsinesatsaus voi parhaimmillaan pelastaa viiden tuhannen euron kuluerältä, inhimillisestä kärsimyksestä puhumattakaan”, toteaa Skydda Suomen toimitusjohtaja Toni Schlobohm.

Skydda Suomi kuuluu Tukholmassa pörssinoteerattuun Bergman & Beving -konserniin. Skydda kehittää ja markkinoi tunnettuja henkilöturva-alan brändejä ammattilaiskäyttöön rakennusalalla ja teollisuudessa. Suomessakin toimintaa on ollut jo 1990-luvulta lähtien ja varsinkin viime vuosina ala on ollut selvässä kasvussa, kun yritysten vastuullisuus työntekijöistä lisääntyy ja työturvallisuutta koskevat lait ovat tiukentuneet. 

Suomessa Skydda on merkittävimpien rakennusalan yritysten pitkäaikainen yhteistyökumppani. ”Teemme yhdessä asiakkaidemme työturvatiimien kanssa juuri heille sopivat valikoimat, jolloin suojaus on oikea ja riittävä eli työturvallisuus maksimoituna henkilösuojauksen osalta”, Schlobohm vahvistaa.

Hän listaa helposti Skyddan vahvuudet alalla. ”Koska olemme keskittyneet pelkästään henkilösuojaukseen, työntekijämme ovat alansa huippuasiantuntijoita. Neljän myymälän lisäksi tuotteiden saatavuutta nopeuttaaksemme avasimme viime vuonna Suomeen oman keskusvaraston. Lisäksi meillä on hyvin toimiva Skydda.fi-verkkokauppa, oma tuotekehitys ja kattava jälleenmyyntiverkosto. ”

Skydda edustaa alansa huippumerkkejä ja tunnettuja brändejä kuten Guide, Kask, Uvex, L.Brador, Arbesko ja Zekler. ”Tuotenimikkeitä meillä on verkkokaupassa ja räätälöityjen RFID-valikoimakonttien kautta noin 30 000 eli varmasti riittävästi.

Tuotekehityksemme tuloksena on syntynyt mm. ohuempia viiltosuojakäsineitä ja työvaatteita jälkivalaisevilla heijastimilla.”

Protecting People – turvallisuuskoulutuksia 

Korona-aikaan hengityssuojainten merkitys valkeni jokaiselle. Vaaranpaikkoja työpäivässä on kuitenkin jatkuvasti myös epidemiavapaana aikana ja siksi Skydda käyttää mm. RFID-konttejaankin yhtenä turvavalistuspisteenä.

Putoamissuojauskoulutus on hyvä esimerkki Skyddan vahvasta henkilösuojaosaamisesta. ”Meillä on iso vastuu siitä, että asiakkaidemme työntekijät saavat työskennellä onnettomuusvapaalla työmaalla tai tehtaassa. Koulutuksen kautta ymmärretään vaaranpaikat ja -hetket ja opitaan asennoitumaan oikein turvallisuuteen. Meillä on esimerkiksi Lahdessa putoamissuojauskoulutuskeskus, jossa on kaksikymmentä metriä korkea telineistö”, Schlobohm kertoo. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes