Turvaa ja mielenrauhaa kotona asumiseen


Lähes satavuotias Aili kaatui kotonaan eikä päässyt ylös omin avuin. Hän odotti useita tunteja yksin ennen kuin sai apua. Nyt Ailin turvana on Vivago-turvapuhelin, joka hälyttää apua tarpeen vaatiessa. Ailin kokemus on todellisuutta monelle, sillä väestö ikääntyy ja moni vanhus asuu kotona mahdollisimman pitkään.

Uuden Vivago DOMI -palvelun avulla voit elää kotona turvallisemmin

Suomalainen terveysteknologiayritys Vivago on tuonut kuluttajien saataville Vivago DOMI ­pal­velun, joka tukee turvallista ja itsenäistä asumis­ta kotona. Palveluun kuuluu kello, turvapuhelin ja mobiilisovellus. Palvelun avulla läheinen saa reaaliaikaisen tiedon kotona asuvan vanhuk­sen toimintakyvystä, aktiivisuudesta, unesta ja vuorokausirytmistä.

Vivago-ratkaisulla on noin satatuhatta tyytyväistä käyttäjää Euroopassa.

”Avun pyytäminen voi olla vaikeaa ikäihmiselle. Automaattinen hälytys lisää turvallisuutta”, sanoo Niina Vilkas.

”Tähän mennessä tuotteitamme on saanut käyttöönsä lähinnä terveydenhuollon kautta. Asiakkaiden toiveesta olemme avanneet uu­den palvelun ja verkkokaupan, josta voi hankkia turvaa itselleen tai läheiselleen”, kertoo Vivagon toimitusjohtaja Niina Vilkas.

Vivago DOMI oppii tuntemaan käyttäjän nor­maalin vuorokausirytmin ja reagoi muutoksiin. Palvelu lähettää läheiselle hälytyksiä kellon käyt­täjän voinnin muutoksista. Lisäksi se hälyttää apua automaattisesti, jos käyttäjä ei itse pysty tekemään.

”Käyttöönotto on helppoa. Riittää, että laittaa kellon ranteeseen ja kytkee tukiaseman päälle. Läheisen käyttöön tarkoitettu mobiilisovellus on selkeä ja helppokäyttöinen”, kertoo Niina Vilkas.

Teknologia helpottaa myös omaisten huolta

Aili on käyttänyt Vivago DOMI ­ratkaisua noin vuoden. Sekä Aili että hänen läheisensä ovat olleet tyytyväisiä, vaikka aluksi Aililla oli omat epäilyksensä teknologian käytöstä kotona asumi­sen tukena.

Vivago DOMI on räätälöity juuri Ailin kaltaisille omassa kodissaan asuville ihmisille, jotka tarvit­sevat turvaa ja tukea kotona asumiseen. Läheisille Vivago DOMI tuo mielenrauhaa.

www.kauppa.vivago.com

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi