Turvaa ja mielenrauhaa kotona asumiseen


Lähes satavuotias Aili kaatui kotonaan eikä päässyt ylös omin avuin. Hän odotti useita tunteja yksin ennen kuin sai apua. Nyt Ailin turvana on Vivago-turvapuhelin, joka hälyttää apua tarpeen vaatiessa. Ailin kokemus on todellisuutta monelle, sillä väestö ikääntyy ja moni vanhus asuu kotona mahdollisimman pitkään. 

Uuden Vivago DOMI -palvelun avulla voit elää kotona turvallisemmin 

Suomalainen terveysteknologiayritys Vivago on tuonut kuluttajien saataville Vivago DOMI -palvelun, joka tukee turvallista ja itsenäistä asumista kotona. Palveluun kuuluu kello, turvapuhelin ja mobiilisovellus. Palvelun avulla läheinen saa reaaliaikaisen tiedon kotona asuvan vanhuksen toimintakyvystä, aktiivisuudesta, unesta ja vuorokausirytmistä. 

Vivago DOMI tuo turvaa.

Vivago-ratkaisulla on noin satatuhatta tyytyväistä käyttäjää Euroopassa. 

”Avun pyytäminen voi olla vaikeaa ikäihmiselle. Automaattinen hälytys lisää turvallisuutta”, sanoo Niina Vilkas.

”Tähän mennessä tuotteitamme on saanut käyttöönsä lähinnä terveydenhuollon kautta. Asiakkaiden toiveesta olemme avanneet uuden palvelun ja verkkokaupan, josta voi hankkia turvaa itselleen tai läheiselleen”, kertoo Vivagon toimitusjohtaja Niina Vilkas. 

Vivago DOMI oppii tuntemaan käyttäjän normaalin vuorokausirytmin ja reagoi muutoksiin. Palvelu lähettää läheiselle hälytyksiä kellon käyttäjän voinnin muutoksista. Lisäksi se hälyttää apua automaattisesti, jos käyttäjä ei itse pysty tekemään hälytystä. 

”Käyttöönotto on helppoa. Riittää, että laittaa kellon ranteeseen ja kytkee tukiaseman päälle. Läheisen käyttöön tarkoitettu mobiilisovellus on selkeä ja helppokäyttöinen”, kertoo Niina Vilkas. 

Teknologia helpottaa myös omaisten huolta 

Aili on käyttänyt Vivago DOMI -ratkaisua noin vuoden. Sekä Aili että hänen läheisensä ovat olleet tyytyväisiä, vaikka aluksi Aililla oli omat epäilyksensä teknologian käytöstä kotona asumisen tukena. 

Vivago DOMI on räätälöity juuri Ailin kaltaisille omassa kodissaan asuville ihmisille, jotka tarvitsevat turvaa ja tukea kotona asumiseen. Läheisille Vivago DOMI tuo mielenrauhaa. 

VIVAGO DOMI TUKEE TURVALLISTA JA ITSENÄISTÄ ASUMISTA KOTONA 

  • Vivago DOMI mittaa aktiivisuutta, unta ja vuorokausirytmiä. 
  • Hälytyspainike löytyy sekä kellosta että tukiasemasta. 
  • Vivago DOMI hälyttää automaattisesti apua, jos käyttäjä ei pysty itse tekemään hälytystä. 
  • Vivago DOMI oppii tuntemaan käyttäjän normaalin vuorokausirytmin ja kerää reaaliaikaista tietoa käyttäjän hyvinvoinnista ja toimintakyvystä. 
  • Automaattiset ilmoitukset kertovat läheiselle kotona asuvan voinnin muutoksista. 
  • Hinta alkaen 50 €/kk 

Vivago-palvelun voit ostaa itsellesi tai läheisellesi verkkokaupastamme kauppa.vivago.com

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Koti ja sisustus