Turvaa itsenäiseen elämään


Suomalaiset ikääntyvät huimaa vauhtia ja yhä useammat ikäihmiset asuvat yksin. Omaiset ovat usein huolissaan ikääntyneiden vanhempiensa pärjäämisestä, joten mikä neuvoksi? 

Hilja Purmonen on 81-vuotias. Korkeasta iästään huolimatta hän asuu edelleen yksin omassa kodissaan Ilomantsissa, käy autolla kaupassa sekä vierailee ystäviensä ja sisaruksiensa luona. Hiljalla on yhteensä kuusi lasta, jotka asuvat ympäri Suomea ja käyvät välillä katsomassa äitiään. 

”Sydänongelmien takia en pysty harrastamaan monia asioita, kuten käymään marjassa tai lenkillä. Mutta kylillä tulee käytyä usein”, hän kertoo. 

Hilja on yksi lukuisista ikäihmisistä, joille on tärkeää säilyttää mahdollisimman pitkään oma itsenäisyys ja mahdollisuus asua kotona. 40 prosenttia yksin asuvista ikäihmisistä tarvitsee kuitenkin säännöllistä tukea arjesta selviytymiseen, ja 20 prosenttia ikäihmisistä on kaatunut  viimeisen yhdeksän kuukauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tarjoama iäkkäiden säännöllisistä palveluista kertova RAI-tietokanta (2021). 

”Pitkienkin matkojen päässä asuvat omaiset, joilla voi olla omia lapsia hoidettavana, ovat usein huolissaan yksin asuvista vanhemmistaan”, Siun sotessa, Outokummun kotihoidon yksikössä lähihoitajana työskentelevä Sanna Ahonen kertoo. 

”Joskus ikäihminen ei osaa enää esimerkiksi vastata puhelimeen, ja silloin omaiset kysyvät meiltä vanhempiensa kuulumisia.” 

Turvapuhelin hoitotyön apuna 

Muutama vuosi sitten terveysongelmat veivät Hiljan sairaalajaksolle, jonka päätteeksi terveydenhuolto suositteli hänelle turvapuhelinta ja -ranneketta itsenäisen asumisen tueksi. 

”Ajattelin, että saattaa se olla hyödyllinen kapistus. Jos jotakin sattuu, voin hälyttää apua nappia painamalla”, Hilja toteaa. 

Hän kertoo tehneensä päätöksen turvapuhelimen hankinnasta itse. 

”Kyllä se tuo lapsillekin turvallisuuden tunnetta, kun he tietävät, että apu on lähellä”, hän tuumaa. ”Minulla on myös hyvät naapurit – ilman heidän apuaan kotona asuminen ei onnistuisi.” 

Kun yhdistetään turvapuhelin ja kotihoito, niin ikäihmisistä voidaan pitää parempaa huolta. 

”Useilla asiakkaillamme on kotihoidon lisäksi turvapuhelin. Hyväkuntoisemmat ikäihmiset saattavat hankkia ainoastaan turvapuhelimen”, Sanna Ahonen huomauttaa. 

Yksi turvapalveluita tarjoavista yrityksistä on AddSecure. Sen turvarannekkeella saa yhteyden turvapuhelinkeskukseen 24/7. 

”Palveluidemme käyttäjät voivat liikkua turvallisemmin sekä kotona että kodin ulkopuolella. Omaisille tuo mielenrauhaa se, että apua on aina saatavilla”, kertoo AddSecuren VP Sales & Business Development Timo Halima. 

”Olemme kehittäneet sekä palveluamme että palveluverkostoamme kuntien kanssa jo yli 25 vuoden ajan. Seuraavaksi mahdollistamme itsenäisen asumisen tuen suoraan kuluttajille.” 

Hilja ei ole vielä kertaakaan hälyttänyt apua turvarannekkeella, mutta pitää sitä silti tärkeänä. 

”Välillä mietin, tarvitsenko turvaranneketta, mutta eipä tässä enää nuorruta. Hyvä se on olla olemassa.” 

Tutustu tarkemmin AddSecuren nettisivuilla

Kirjoittaja: Sini-Maria Melanen

Jaa tämä artikkeli


Hyvä Ikä Hyvinvointi Vapaa-aika