Turussa pitkäjänteinen elinvoimapolitiikka tuottaa hedelmää


Kulttuuripääkaupunkivuosi, Turun Tiedepuisto, ilmastositoumus, Blue Industry Park ja moni muu hanke Turussa kukoistaa, koska siellä toimitaan kauaskantoisen, pitkäjänteisen linjan mukaisesti ja kaikki päätökset tehdään esimerkillisessä yhteishengessä. 

Maailman kauneimman saariston Turku on kansainvälinen kaupunki, joka on monessa merkittävässä asiassa, kuten toimintaympäristön muutoksissa, edelläkävijä. Jääkiekkolegenda Saku Koivu on Turun ilmastojoukkueen kapteeni. Turku on maailman kymmenen kärkikaupungin joukossa, mitä tulee ilmastositoumuksen vaatimusten täyttämiseen etuajassa. 

”Olemme Turun hiilineutraalisuus 2029-ohjelmamme myötä edelläkävijä ilmastositoumusteoissa, ja edistämme inhimillisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua kumppaneiden, sidosryhmien ja asukkaiden kanssa siirtyen kattavammin kohti kiertotaloutta ja hiilinegatiivisuutta”, kertoo Turun pormestari Minna Arve. 

Turun kaupungin johtaminen pohjautuu avoimeen vuoropuheluun. ”Toimintamme kantavana periaatteena on asukas- ja asiakaslähtöisyys. Turun hyvän kehityksen mahdollistavat yliopistomme ja korkeakoulumme sekä monipuolinen ja vahva yrityskenttä. Kärkihankkeinamme alueista ovat Tiedepuisto ja kaupunkikeskustan kehittäminen. Osaamisympäristönä vahvistamme asemaamme monimuotoisena globaalina edelläkävijänä. Lisäksi yhteisöllisyys, hyvinvointi sekä kulttuuri ovat kärkihankkeiden joukossa”, Arve konkretisoi. 

Turku Business Region – dynaaminen yritys- ja innovaatiokeskittymä 

Turun elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen ottaa luontevasti kopin Arven sanoista. ”Toteutamme Turussa ns. Triple Helix -toimintamallia, jossa julkinen hallinto, elinkeinoelämä sekä korkeakoulut ja muut oppilaitokset toimivat erittäin tiiviissä yhteistyössä avoimen vuoropuhelun pohjalta. Paras esimerkki tästä on Tiedepuistomme, Turku Science Park, jonka kehittymiseen kansainvälisesti merkittävänä ja vetovoimaisena osaamiskeskittymänä panostamme vahvasti.” 

Kyynäräinen kiittelee pitkäjänteistä kehitystyötä, jota Turussa on jaksettu systemaattisesti tehdä elinkeinopolitiikan parissa. ”Kun ei hötkyillä, saadaan kestävää tulosta.” 

Asiakas keskiössä -ajattelu toteutuu Turussa myös B2B-puolella. ”Toteutimme asteittain seudun kehitysyhtiössä Turku Science Park Oy:ssä uudistusprosessin, jossa rakensimme asiakaslähtöisemmän ja selkeämmän palvelukokonaisuuden palvelemaan yrityksiä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa ja tarpeissa toimialasta ja sijaintikunnasta riippumatta”, kertoo yhtiön va. toimitusjohtaja Tom Palenius. 

Turun telakka-alueen Blue Industry Parkin kaava on vahvistunut ja rakennustyöt ovat käynnissä. ”Nyt on oiva hetki varata tulevaisuuden toimitilaa meriteknologian yrityksille avainpaikalta”, Palenius vinkkaa. 

Tutustu tarkemmin: www.turkubusinessregion.com | www.turku.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi