Turun ydinkeskustaa kehitetään yhdessä


Turun ydinkeskusta on ollut isojen remonttien keskellä jo useita vuosia, mutta kohta pääsemme juhlistamaan uuden Kauppatorin ja sen ympäröivien alueiden valmistumista. Tänä syksynä valmistuu upea Kauppatori, jota kaikki ovat innolla odottaneet. Ydinkeskusta on valmis vastaanottamaan niin kaupunkilaiset, seutukuntalaiset kuin turistitkin. 

Turun pormestariohjelmassa on yhdeksi mittavaksi kärkihankkeeksi nostettu keskustan kehittäminen. Keskustavision mukaan elävän keskustan tärkeimmät elementit ovat saavutettava ja helposti kuljettava, kaupallisesti houkutteleva ja viihtyisä kohtaamispaikka. Tämän vision toteutumiseksi Turussa on tehty paljon yhteistyötä. 

Vuonna 2021 valmistui Turun ydinkeskustan kaupallinen konsepti, jota olivat laatimassa Turun Ydinkeskustayhdistys, useat kiinteistönomistajat sekä Turun kaupunki. Konsepti loi edellytykset tavoitteellisemmalle keskustan kaupallisen vetovoiman vahvistamiselle. Konsepti perustuu entistä vahvempaan yhteistyöhön eri toimijoiden välillä. 

”Kaupallisen konseptin myötä saimme vahvan pohjan yhteiselle tekemiselle: yhteisen kaupallisen keskustan brändin ja uudet, käytännönläheiset yhteistyöfoorumit”, kertoo keskustan kärkihankkeen projektipäällikkö Jenna Kaarela. 

Turku Centerin toiminnanjohtaja Heli Järvelä korostaa yhteistyön merkitystä keskustan kehittämisessä.

”On hienoa, että keskustassa tehtyjen mittavien rakennushankkeiden lisäksi saimme luotua myös toimivat yhteistyörakenteet, jotka edelleen kehittyvät. Turun ydinkeskusta on yhteinen kauppapaikkamme, jonka eteen teemme tiivistä yhteistyötä. Tärkeintä on keskustassa toimivien yritysten toimintaedellytykset”, toteaa Turun Ydinkeskustayhdistyksen, markkinointinimeltään Turku Centerin, toiminnanjohtaja Heli Järvelä. 

Tutustu tarkemmin: www.turkucenter.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi