Turun Luostarinmäki uudistettiin kävijöitä kuunnellen


Turun Luostarinmäen museokortteli on kokenut merkittävän uudistuksen: tunnelma on edelleen hieno ja tuttu, mutta toiminnallinen tarjonta on laajentunut huikeasti ja siitä nauttiminen tehty helpommaksi. Koe vanha Turku oikeiden historiallisten henkilötarinoiden kautta! 

Luostarinmäen museokorttelin laaja peruskorjaustyö on saatu päätökseen ja kävijät pääsevät entistä helpommin aistimaan turkulaista historiaa parhaimmillaan. ”Museon pääsisäänkäyntialuetta on parannettu ja alueelle on nyt uusi saavuttavampi reitti. Museoalue on selkeämpi ja viihtyisämpi, kun myös opasteita ja valaistusta on parannettu”, kertoo yleisötyön amanuenssi Maiju Tuisku. 

Suuri muutos on tapahtunut myös itse näyttelytarjonnassa. Tarjolla on enemmän jokaiselle jotakin, eri tavoin tarjoiltuna. ”Kävijäpalautteen mukaisesti olemme luoneet Luostarinmäen historiaan johdattelevan näyttelyn ja lisänneet tietosisältöä museon tiloihin. Luostarinmäen kodeissa ja verstaissa historiaa katsotaan yli 50 historiallisen Luostarinmäellä asuneen silmin. Näihin tarinoihin sekä historian tapahtumiin voi syventyä valintansa mukaan tekstien kautta suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tai kuuntelemalla ääniopastetta”, Maiju kuvailee. 

Uutta ovat myös teemanäyttelyt ja toiminnallinen Lasten Luostarinmäki-osio. ”Meillä on teemanäyttelyitä muun muassa merenkulusta, rakennusperinteestä ja kivipainotekniikasta. Lisäksi vakiotarjontaan on rakennettu lapsille, perheille ja muillekin leikkimielisille Lasten Luostarinmäki, jossa voi oppia historiasta vaikka puodinpitäjän tai kellosepän rooliin heittäytymällä.”  

Luostarinmäen karnevaalitunnelmaista avajaishumua on tiedossa 18.-19.6. Lisätietoa os. turku.fi/luostarinmaki

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa