TURKUUN TULOSSA RTS-ympäristö luokiteltuja Skanskan uudiskohteita


RTS-luokitus helpottaa ympäristötietoisen asunnonostajan valintaa 

Asunnonostajan valintojen apuna on nykyisin ympäristöluokituksia, jotka todentavat ympäristövastuullisuutta asuntohankkeissa. Yhä useammin asunnon ostaja on kiinnostunut kohteen energiatehokkuudesta ja tavallista pienemmästä hiilijalanjäljestä. Muun muassa näitä asioita arvioidaan RTS-ympäristöluokituksessa, jota Skanska Kodeilla tavoittelemme kaikissa uusissa asuntokohteissamme kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma. 

Kodinostajalle ulkopuolisen osapuolen myöntämä RTS-ympäristöluokitus on todennus suunnittelun ja rakentamisen aikaisista kestävistä ratkaisuista tulevaisuutta ajatellen. Lisäksi rakentamisen ratkaisut ja moderni tekniikka mahdollistavat asiakkaillemme ympäristökuormituksen pienentämisen myös asumisen aikana. 

Mitä RTS-ympäristöluokitus käytännössä merkitsee? 

RTS-ympäistöluokitus suitsii mm. elinkaarikustannuksia materiaalien kulutuskestävyyden ja huoltovarmuuden kautta, minimoi rakennuksen energiankulutuksen, edistää luontoarvoja, huolehtii hulevesistä, takaa asuntoihin riittävän päivänvalon, edistää hyvää sisäilmaa, kannustaa uusiin innovaatioihin ja tietysti varmistaa rakentamisen laadun. 

Energiankulutus kuriin, kierrätys kunniaan ja vähäpäästöistä liikkumista kaikille 

Vastuullisuuden valinnat ovat arkisia asioita. Jotta eläminen arjessa olisi vastuullista, tulee fiksuille valinnoille olla puitteet kunnossa. Kun siis mietit omia kulutusvalintojasi, mieti, mistä sinulle kestävämpi arki rakentuu? 

Silloin, kun me Skanskassa saamme päättää, taloyhtiössäsi hyödynnetään uusiutuvaa energiaa esimerkiksi katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Kodinkoneet ovat energiapihejä ja hanat säästävät vettä. Kierrätys sujuu niin sisällä kodissa kuin taloyhtiössäkin, parkkipaikoilla mahdollistetaan sähköauton lataus ja kotisi sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä tai taloyhtiössä on jopa yhteiskäyttöauto. Jokapäiväinen pyöräily on tehty helpoksi riittävillä ja helppokäyttöisillä pyöräpaikoilla, unohtamatta pyörän pesu- ja huoltomahdollisuutta. Vehreä piha-alue tukee luonnon monimuotoisuutta alueelle sopivilla kasvivalinnoilla. Pihalla viihtyvät niin lapset, aikuiset kuin pörriäisetkin. 

Koska pienimmilläkin asioilla on väliä, valintoja kannattaa tehdä jo nyt. 

Tulossa uutta Aurajoen rannnalle 

Turun Telakkarantaan Aurajoen äärelle on muodostunut haluttu asuinalue, josta on kehittynyt turkulaisten oma idyllinen olohuone. Parasta sijainnissa on meren läheisyys ja eläväinen Aurajoki, jonka katselemiseen ei koskaan kyllästy. 

Suosittu Telakkarannan asuinalueen rakentaminen saa jatkoa vuonna 2022. Omalle tontille aivan joen rannalle osoitteeseen Eerik Pommerilaisen ranta 8 on suunnitteilla uusia tasokkaita kaupunkikoteja. As. Oy Turun Korvetti tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta, joka kertoo, että talo on suunniteltu ja rakennettu ympäristö huomioiden ja tulevaisuutta ajatellen. Korvettiin tulee mm. aurinkopaneeleja katolle tuottamaan osan kiinteistösähköstä sekä kaikki valitut varusteet ja kodinkoneet ovat energiatehokkaita. Asumismukavauutta tuo myös kaikkiin asuntoihin tuleva ilmalämpöpumppu viilennyskäyttöön. 

Korvetille lasketaan rakennuksen elinkaaren osalta hiilijalanjälki. Hiilijalanjälkeä verrataan RTS-ympäristöluokituksen asettamaan vertailutasoon. 

Uusia asuntokohteita tulossa Kirstinpuiston uudelle asuinalueelle 

Toiminnaltaan monipuolinen ja viihtyisä Kirstinpuiston kaupunginosa suunnitellaan osaksi Linnankaupunkia, jonka alueelle syntyy tulevina vuosina vetovoimainen asuinalue pyöräily- ja kävelyetäisyydelle ydinkeskustasta. 

Kirstinpuiston vehreä sydän on turvallisten ja viihtyisien kotikortteleiden ympäröimä vesi- ja valoaiheinen kaupunkipuisto, jonka Turun kaupunki toteuttaa. Asuinalueen omat palvelut ja hyvät kulkuyhteydet tekevät arjesta sujuvaa. Turvallinen kyläyhteisömäisyys tuo asuinalueelle omaleimaista tunnelmaa. 

Skanskan ensimmäisten Kirstinpuistoon tulevien asuntokohteiden ennakkomarkkinoinnin on suunniteltu alkavan vuonna 2022. 

Pihlajaniemi – uusi kaupunginosa Heikkilän kasarmialueen ympärille 

Pihlajaniemen alue luo uuden urbaanin ja merellisen kaupunginosan Turkuun. Täällä yhdistyvät meren läheisyys ja saavutettavuus eri kulkuvälineillä. Alueen sijainti keskustasta etelään, luonnonympäristö sekä merenranta tuovat puitteet viihtyisälle ja omaleimaiselle asuinalueelle. 

Luonnon jokapäiväinen merkitys on kantavana ajatuksena Skanskan suunnitelmissa. Tulevan korttelin sydän ja keuhkot on vehreäksi suunniteltu sisäpiha, joka muodostaa rauhallisen, turvallisen, raikkaan ja houkuttelevan vastapainon korttelia ympäröivälle ruutukorttelikaupunginosalle. Kortteli kehystää luontopihaa ja myös ympäröiviltä kaduilta avataan muutamia näkymiä luontopihalle. 

Pihlajaniemen ensimmäisten asuntojen ennakkomarkkinoinnin on suunniteltu alkavan myös lähivuosina. 

Tutustu tarkemmin: kodit.skanska.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi