ProdLib-tuotekirjasto helpottaa arkkitehdin ja suunnittelijan työtä. Se sisältää laajasti erilaisia rakennustuotteita eri valmistajilta. Nyt kirjastosta löytyvät myös HB-Betonin porrastuotteet AutoCAD, ArchiCAD ja Revit-versioina ja koko objektikirjaston voi ladata ilmaiseksi verkosta.

”Suunnittelija syöttää ohjelmaan portaiden lähtötiedot, jolloin ohjelma piirtää portaan oikeaan kokoon. Kuva voidaan liittää suoraan suunnitelmaan tai rakennuspiirustukseen”, HB-Betoniteollisuuden viennistä ja rakennusliikkeistä vastaava Petri Tornberg kertoo.

Yhtenäisen värimaailman esimerkiksi kerrostalojen portaisiin ja lattioihin saa valitsemalla portaiden kaveriksi HB-Betonin Mostone-mosaiikkilaatan. Mostone-laatta puristetaan yhdestä materiaalista, mikä tekee niistä ohuempia ja kestävämpiä kuin kaksikerrostekniikalla valmistuista. Siksi ne sopivatkin hyvin vaativiin olosuhteisiin kuten porrashuoneisin ja myymälätiloihin.

Teknistä ylivoimaa julkisivuratkaisuihin

Julkisivuihin hyvä vaihtoehto on kotimainen ja säänkestävä HB Gramos -julkisivulaatta. Se sopii sekä peruskorjattaviin taloihin että uudisrakennuksiin. Laatan avulla vanhoihin elementtitaloihinkin saadaan tuulettuva julkisivu.

”HB Gramos on helppokäyttöinen laatta rankajärjestelmänsä ansiosta. Se on lähes huoltovapaa ja meiltä saa sille myös varaosapalvelun. Jos esimerkiksi aura-auto vaurioittaa julkisivua, meiltä saa siihen korjauslaatan”, Tornberg kertoo.

Sekä Mostone että Gramos -laatat ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita. HB-Betonin vahvaa osaamista ovat myös monipuoliset harkko- ja ympäristöbetonituotteet. Kaikkien tuotteiden raaka-aineet tulevat Suomesta ja tuotteet valmistetaan Jyväskylässä ja Somerolla. ν

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen