Tulospalkkiot ja urapolut kasvun moottoreina


Tulospalkkaus ja työntekijöiden sitoutuneisuus ovat Tokmannin menestyksen osatekijöitä. Henkilökunnalle pyritään tarjoamaan yhdenvertaiset mahdollisuudet edetä työurallaan ja parantaa elintasoaan.

Tokmanni palkitsee vuoden asiakaspalvelijat ja kassatyöntekijät.

– Eräs työntekijämme aloitti varastosta, siirtyi tuotekoordinaattoriksi ja on nyt verkkokaupan asiantuntija. Toinen tuli tekemään inventointia, siirtyi kesätöihin, jonka jälkeen hän eteni myymäläpäälliköksi ja ostajaksi. Nykyisin hän toimii aluepäällikkönä. Pitkät ja monipuoliset työurat kehittävät yhteistyötä osastojen välillä ja syventävät liiketoiminnan tuntemusta, sanoo Tokmannin henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen.

Räätälöidyt urapolut

Kaikki avoimet työpaikat ovat esillä Tokmannin intranetissä. Lähes jokaiseen tehtävään on liitetty vinkkejä uralla etenemisestä ja siihen liittyvistä koulutuksista.

– Työntekijöille pyritään viitoittamaan selvät askeleet kohti etenemistä urapolulla. Esihenkilöt nostavat myös etenemisen esille kehityskeskusteluissa ja urapoluista kerrotaan valmennuksissa. Viime vuonna kolme neljännestä henkilökunnasta osallistui valmennuksiin. Tähän eiole laskettu perehdytyksiä.

Tutkinnot houkuttelevat

Oppisopimuskoulutukset lisäävät suosiotaan ja viime vuonna 200 Tokmannin työntekijää osallistui koulutuksiin. Tarjontaan kuuluu liiketoiminnan ja logistiikan perus, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Myös tradenomitutkintoa ollaan liittämässä osaksi urapolkuopiskelua.

– Koulutus tukee Tokmannin strategiaa. Kehitämme nyt puutarhaosastoa ja viime vuonna puutarhamyynnin valmennuksissamme oli mukana yli 70 henkilöä myymälöistämme kasvamassa puutarhamyynnin ammattilaisiksi.

 

“Viime vuonna 200 Tokmannin työntekijää osallistui oppisopimuskoulutuksiin.”

 

Tulospalkkaus siivittää tulosta

Tokmannin varastohenkilöstöllä on oma tuotantolisäjärjestelmänsä ja myymälä- ja konttorihenkilökunnalla kvartaalipohjainen palkitsemisjärjestelmä.

– Kvartaaleittain kasvun perusteella saa kolmen kuukauden palkkaa vastaavasta summasta tietyn prosentin tulospalkkiota. Jokainen myymälän työntekijä ja jokainen myymälä pystyy periaatteessa omalla panoksellaan vaikuttamaan ansiotasoon. Myös myymälöiden ja konttorin avainhenkilöt sekä johto saavat vuositasolla raha- ja osakepalkkioita. Palkitsemisjärjestelmä oli Huuskosen mukaan lähtölaukaus Tokmannin jo useamman vuoden kestäneelle vahvalle kasvulle. “Yrittäjähenkisyys lisääntyi, kun työntekijämme saivat kasvusta hyötyä.”

 

“Yrittäjähenkisyys lisääntyi, kun työntekijämme saivat kasvusta hyötyä.”

 

– Yrittäjähenkisyys lisääntyi selvästi, kun työntekijämme saivat kasvusta hyötyä. Kaikilla on kova halu laittaa myymälät entistä parempaan kuntoon!

www.tokmanni.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Kehittyvä Suomi Työelämä