Tuloskasvua tehokkaammalla digityöskentelyllä


Kristian Hentula, Silja Häikiö, Jani Virtanen 

Midpointed auttaa ottamaan tehot irti Microsoft 365:n mahdollistamasta modernista työstä. 

Toimiva etätyö on hieno juttu. Monessa yrityksessä osataan nyt käyttää Microsoft Teamsin kokouspalvelua. Mutta miksi jättää hyödyntämättä etätyön tuoma mahdollisuus siirtyä pysyvästi tuottavampaan työskentelykulttuuriin? 

”Kysymys ei ole pelkästään siitä, tehdäänkö työtä työpisteessä vai etänä, vaan siitä, että ryhdytään laajamittaisesti hyödyntämään Microsoft 365:n tarjoamia hyötyjä. Tämä vähentää turhaa sisäistä sähköpostiliikennettä sekä nopeuttaa ja sujuvoittaa työntekoa, kun käsiteltävät dokumentit ovat pilvessä – vain muutamia hyötyjä mainitakseni”, kertoo Midpointed Oy:n kasvujohtaja, osakas Jani Virtanen. 

”Yrityksissä pitää olla saatavilla pitkäjaksoisesti käyttäjäkoulutusta ja ongelmatilanteissa osaavaa tukea nopeasti yhdeltä luukulta”

IT-tuki, konsultointi ja koulutus yhdeltä luukulta

IT-palveluyritys Midpointedissa on oivallettu useimmin it-kengässä hiertävät kivet. ”Pk-yritykselle ei riitä, että IT ulkoistetaan tuen, ohjelmistojen, laitteistojen ja tietoturvan osalta. Yrityksissä pitää olla saatavilla pitkäjaksoisesti käyttäjäkoulutusta ja ongelmatilanteissa osaavaa tukea nopeasti yhdeltä luukulta, helposti ymmärrettävässä muodossa. Tässä vaiheessa puhumme työn tuottavuuden merkittävästä kohenemisesta”, Virtanen kiteyttää. 

”Palvelumallistamme johtuen asiakassuhteet ovat pitkiä ja pystymme räätälöimään sopivia koulutusratkaisuita. Yksittäinen koulutuskerta ei riitä mihinkään. It-ala, jos mikä, muuttuu nopeasti ja edellyttävää jatkuvaa oppimista ja työtapojen muutosta, vähintään vuoden prosessia. Olemmekin asiakkaidemme it-matkaopas ja muutoksen personal trainer – ja tätä palvelua täydennämme mobiilisovelluksen avulla”, lisää johtava modernin työn konsultti, osakas Kristian Hentula. 

Oleellista on, että yritysjohdossa ymmärretään työkulttuurin muutoksen koskettavan jokaista organisaatiossa. Muutoksessa tarvitaan aktiivista viestintää ja johdon tukea. ”Kaikille työntekijöille on oltava tarjolla paitsi modernit työkalut, myös riittävä koulutus ja tuki käyttää niitä. Lisäksi johdon tulee muistaa esimerkin voima”, sanoo senior konsultti Silja Häikiö. 

”Keskisuuressa asianajotoimistossa tuntilaskutustehot paranivat huimasti, kun yrityksessä siirryttiin täydentämään sopimusdokumenttien versiot reaaliaikaisesti pilvessä”, lisää Virtanen. 

Digiloikka pilviajan työtapoihin – NYT!

Jos käytät Microsoft Teamsissä vain kokousmahdollisuutta, toimintaasi voisi verrata älypuhelimeen, jota käytät vain soittamiseen ja tekstiviestittelyyn. 

”Jos käytät Microsoft 365 -palvelua monipuolisesti ja hallitset modernit työtavat, työ on sujuvaa ja aikaa säästyy olennaiseen. Nyt on oikea aika tehdä digiloikka myös työtavoissa”, sanoo Virtanen.

www.midpointed.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes