Tullin ICT-tehtävissä kehitetään koko yhteiskunnan toimintaa


Suomen Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden noin 1 900 ammattilaisen voimin. Esimerkiksi ICT-osaajille Tulli tarjoaa kiinnostavia ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia tehtäviä modernissa ja kannustavassa työyhteisössä, jossa voi kehittää omaa osaamistaan.

Tullin tietohallintojohtaja Anu Autio on toiminut 15 vuotta Tullissa, jonne hän tuli yksityisestä ICT-yrityksestä.

”Tullin merkityksellinen työ takaa osaltaan sen, että Suomen vienti ja tuonti sekä koko yhteiskunta toimivat. Tullin historian suurin ICT-uudistustyö, tullauksen kokonaisuudistus merkitsee myös ICT-toimittajillemme paljon kehittämistyötä. Mielekäs työ sisältää paljon pohtimista ja suunnittelua ja vain vähän rutiineja”, Autio sanoo.

Työtä on paljon, mutta hyvä fiilis ja asioiden tehokas edistäminen tulee yhdessä tekemisestä, kollegojen auttamisesta ja verkostotyöskentelystä. Työilmapiiri on tutkitusti todella hyvä.

”Työtehtävissä tarvittavaan koulutukseen on hyvät mahdollisuudet. Harrastan itse työn ohella opiskelua ja kannustan siihen muita.”

Uusia työntekijöitä, kuten kokeneita arkkitehteja ja ratkaisusuunnittelijoita, rekrytoidaan jatkuvasti.

 

Tiimiesimies Kaisa Vuorensola tuli Tulliin Patentti- ja rekisterihallituksesta. Tietojärjestelmät ja integraatiot -tiimin vetäjänä hän on toiminut runsaan vuoden.

”Jos pitää työssään isoista kokonaisuuksista ja jos on näkemystä ja kehittämishalua, tämä on oikea työpaikka sellaiseen”, Vuorensola esittelee.

”Tulli on ketterä ja nopeasti päätöksiä tekevä organisaatio. Työpäivät ovat tiiviitä, mutta ympärillä on osaavia ihmisiä ja huumoriakaan ei työpaikalla ole unohdettu. Kouluttautumismahdollisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät.”

 

Teknologia-arkkitehti Jouko Kenttä aloitti Tullin palveluksessa 2012, koska toimialan vaihdos, Tulli työnantajana ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus kiinnostivat.

Työssä voi toteuttaa itseään ja tuoda esille omaa osaamistaan. Isoissa kehityshankkeissa on monipuolisia teknisiä haasteita ja tuoreita teknologisia asioita, mikä on kiinnostavaa ja kehittää tekijöiden taitoja.

”Ilmapiiri meillä on hyvä ja välitön, vastuuta annetaan ja tehtävissä voi edetä. Itseäni kiinnostaa nimenomaan asiantuntijana kehittyminen.”

Anne Tulisalo työskentelee operatiivisten liiketoimintasovellusten ryhmäesimiehenä. Tulisalo aloitti Tullissa 2011.

”Pitkäaikaiset työsuhteet merkitsevät pysyviä tiimejä, joissa on myönteinen ja innokas asenne. Organisaatio on riittävän iso, ja työ on todella kiinnostavaa”, Tulisalo kertoo.

Uusia teknologioita otetaan nyt käyttöön ja alan tekijöille on tarjolla monia haasteita. Sisäisten ja ulkopuolisten järjestelmien yhdistelmä tietoturvineen on vaativa kokonaisuus.

”Oma työ ja osaaminen sekä hyvät koulutusmahdollisuudet antavat valmiuksia kehittyä sekä esimies- että asiantuntijapolkuja pitkin omien kykyjen ja halujen mukaisesti.”

Yhteentoimivuus-ryhmäni vastaa Tullin kokonaisarkkitehtuurista, Kehitysohjelmasta 2015–2020 sekä uusien palveluiden muotouttamisesta, esimies Marianne Vuolli esittelee. Vuolli tuli Tulliin 2007.

”Tullin ICT-tehtävissä pääsee tekemään paljon muutakin kuin perusasioita. Tarjolla on monipuolista kehitystyötä ja uusimmat menetelmät. Minulle on tärkeää Tullin arvomaailma eli teemme työtä, jolla on merkitystä koko yhteiskunnalle.”

Ilmapiiri on kannustava, kollegat ovat avuliaita ja työhyvinvointiin on panostettu.

”Opiskellen ja monipuolisissa tehtävissä toimien pääsee etenemään laajentamalla tai syventämällä osaamistaan. Itse opiskelen tällä hetkellä Julkisen johtamisen strategiaohjelmassa,” Vuolli mainitsee.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä