Tuliterät tilat, viihtyisä työilmapiiri


Pohjois-Karjalan keskussairaala on kansainvälisessä, 21 maan käsittävässä vertailuselvityksessä, valittu yhdeksi maailman parhaista sairaaloista. 

Siun sote tarkoittaa laajaa yhtenäistä kokonaisuutta, johon kuuluu kaikki sote-palvelut, sisältäen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon. Yhteistyö yli eri sektoreiden työntekijöiden välillä on helppoa ja joustavaa. Varsinkin näinä poikkeusaikoina hyvä työhenki, tehokkaasti organisoitu toiminta ja toimivat tilat nousevat arvoasteikossa korkealle. Päivystystilat, tehovalvonta, lastenkeskus, psykiatriatalo ja ambulanssihalli olivat juuri ehtineet kotiutua uusiin, modernisoituihin yhteistiloihin, kun koronaepidemia alkoi vyöryä päälle. 

”Päivystyksen kannalta merkittävää on, että meillä on nyt kaikki kuvantamispalvelut näissä samoissa tiloissa”, kertoo palvelujohtaja, ylilääkäri Susanna Wilén, joka toimii Siun soten ensihoidon vastuulääkärinä. 

”Meillä on aito yhteispäivystys, jossa alkuarvion perusteella ohjataan potilaat oikeille hoitopoluille. Toimivissa tiloissa tiimityön- ja osaamisen hyödyntäminen onnistuu loistavasti.” Susanna Wilén on itse viihtynyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa yli 20 vuotta: ”Tämä on ehdottomasti Suomen paras sairaala.” 

NLY:n kyselyssä P-KKS on viiden tähden koulutussairaala

Tiesitkö video: Siun sote

Ylilääkäri Mervi Karttunen Siun soten rekrystä kertoo: ”Nuorten lääkäreiden viihtyvyyteen on panostettu ja olemme saaneet hyvää palautetta opiskelijoiden ohjaamisesta.” Uudet työntekijät ja opiskelijat otetaan heti osaksi työyhteisöä. 

”Meille on helppoa tulla, koska rekrytointi on omaa toimintaamme. Tunnemme talon tavat ja osaamme kertoa käytännöistä sekä rakentaa tulijalle ”avaimet käteen” ajatuksella työn ja asunnon sekä tarvittaessa harrastukset ja kaveritkin. Hulinaahan meillä on, mutta naurun säestyksellä!” 

www.siunsote.fi/laakariksi-siun-soteen

Jaa tämä artikkeli


Terveys Työelämä