Tulikivi luo lämpöä ja tunnelmaa koteihin


Tulikiven juuret ovat syvällä vuosimiljoonia sitten muodostuneessa pohjoiskarjalalaisessa vuolukivessä. Tätä mystistä ja kotimaista luonnonmateriaalia hyödyntäen Tulikivi on toimittanut yli 300,000 takkaa suomalaisiin ja eurooppalaisiin koteihin. Tulikivi valmistaa tuotteensa Suomessa ja tehtaat Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa työllistävät noin 250 henkeä. Kotimaassa vastuullisesti valmistetuilla takoilla on suomalaisen työn ja osaamisen merkki, Avainlippu.

Takka kuuluu suomalaiseen kotiin

Takan hankinta on iso asia, sillä sen äärellä vietetään monia unohtumattomia hetkiä, luodaan mukavia muistoja, rentoudutaan, herkutellaan perheen ja ystävien kanssa. Takasta saadaan lempeää lämpöä, tunnelmaa ja hyötyä vuosiksi eteenpäin.

Tehokkaan ja ympäristöystävällisen Tulikivi-takan hankinta säästää lompakon lisäksi myös luontoa. Kotimaisilla Tulikiven takoilla on tunnetusti pieni hiilijalanjälki, joka nollautuu käytössä 1-2 vuodessa. Lisälämmönlähteenä takasta saa korvaamattoman kaverin, sillä se on muista energianlähteistä riippumaton lämmitysmuoto, johon eivät myrskyt tai sähkön hinnankorotukset vaikuta.

Tulikivi-takan asennus onnistuu niin uudisrakennukseen, kuin saneerauskohteeseenkin nykyisen tulisijan paikalle. Kattava asennusverkosto palvelee ja auttaa vanhan takan purkamisesta uuden rakentamiseen, sekä takan huollossa vuosien vieriessä.

Lieko-kamiina Nobile-vuolukivipinnalla

Tulikivi uudistaa kamiinamallistonsa

Tulikivi tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana. Siksi ei yllätä, että Tulikiven uudet kamiinamallit sekoittavat pakkaa varaamalla pienen määrän lämpöä muutamaksi tunniksi ja niiden pintaverhoilussa korostuvat kotimaisen vuolukiven moni-ilmeiset kasvot.

Kamiinan pintaan voi valita joko klassisen sileän vuolukiven, jonka saa myös valkeaksi käsiteltynä tai vesikäsitellyllä kuvioidun Grafia- tai Nobile-vuolukiven. Grafia on pinnaltaan rouhean graafinen ja Nobile puolestaan samettisen mattamainen. Näissä molemmissa vesikäsittely saa kiven pinnan hillitysti kimmeltämään.

Palsa-kamiina Grafia-vuolukivipinnalla

Ihastusta herättävä paistouuni

Ainutlaatuisten vuolukivipintojen lisäksi uusien kamiinoiden muotoilussa korostuvat sirous ja puhdaslinjaisuus. Niiden suuresta tulipesän lasiluukusta tulinäkymä aukeaa laajasti huonetilaan. Kamiinat ovat näppäriä pikalämmittäjiä, jotka sopivat erityisesti kesämökeille ja kakkosasuntoihin, joissa kaivataan usein nopeaa lämmitystä.

Rova-, Mukka-, Louru-, Palsa-, Siljo– ja Lieko-kamiinat tarjoavat erilaisia muoto- ja kokovaihtoehtoja. Palsa- ja Louru-kamiinoiden lämmön voi lisäksi hyödyntää ruoan valmistuksessa myös silloin, kun sähköä ei ole käytettävissä. Suosikkiäänestyksessä suosituimmaksi malliksi osoittautui paistouunillinen Palsa.

Uutuuskamiinat ovat nähtävillä Tulikivi-studioissa toukokuussa, jolloin alkavat myös toimitukset. Kamiinat toimitetaan kokonaisena, joten niiden asennus sujuu nopeasti. Kevyen painonsa ansiosta ne eivät vaadi perustusten vahvistamista ja ne on helppo asentaa myös rakennuksen ylempiin kerroksiin. Kamiinat ovat valmiita käyttöön heti asennuksen jälkeen.

Katso lisää: www.tulikivi.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus