Tulevaisuuden avain on mobiilissa


Tulevaisuuden ihminen ei kanna avaimia mukanaan. Hänen avaimensa on mobiilisovelluksessa, jossa hän voi esimerkiksi hallinnoida, kuka pääsee hänen asuntoonsa ja milloin, tai varata itse pääsyn yleisiin tiloihin. Osittain elämme jo tätä tulevaisuutta. iLOQ HOME on digitaalinen pääsynhallinnan ratkaisu, jossa hyödynnetään sekä fyysisen avaimen että mobiilin etuja. 

Oululainen iLOQ on digitaalisten pääsynhallintaratkaisujen valmistaja, jonka kuluttajalle kehitetty iLOQ HOME yhdistää myyntijohtaja Ville Alaluusuan mukaan loistavalla tavalla fyysisen avaimen ja mobiiliratkaisun etuja. 

”iLOQ HOME helpottaa asuinkiinteistöjen käyttäjien elämää. iLOQin avaimissa tieto on ohjelmoitu avaimen mikrosiruun ja energia tulee avaimen työntöliikkeestä. Avain ja lukko keskustelevat keskenään ja avain on täysin etähallittava.” 

”Hallinta tapahtuu iLOQ HOME -mobiilisovelluksessa, jossa voi luoda profiileja ja myöntää avaimia esimerkiksi eri perheenjäsenille, poistaa kadonneet tai varastetut avaimet käytöstä ja tilata uusia. Avaimen kulkuoikeuksia voi päivittää ja sovelluksessa voi avata porrasulko-oven etäyhteydellä.” 

”Käytännössä tämä tarkoittaa, että päivällä kotikonttorilla ollessaan voi esimerkiksi päästää ruokalähetin porrashuoneeseen etäyhteydellä, tai voi varata itselleen vaikkapa taloyhtiön saunan käyttöönsä saaden samalla sinne pääsyoikeuden omalla avaimellaan”, Alaluusua kertoo. 

Sopii uusiin- ja saneerauskohteisiin 

Teknologia tekee iLOQi:n järjestelmästä kustannustehokkaan. Digitaalinen pääsynhallinta säästää aikaa, matkustamista ja rahaa, sekä siten ilman muuta myös luonnonvaroja. 

”Erityisesti hyödyt ovat merkittävät, kun avain katoaa. Meidän järjestelmässä kadonnut avain poistetaan mobiilissa muutamassa sekunnissa pois käytöstä, kun perinteisesti kadonneen avaimen lukot pitää vaihtaa, joka pahimmassa tapauksessa tarkoittaa koko kerrostalon kaikkia lukkoja.” 

”Toisaalta, jos avain sittenkin löytyy sieltä sohvan alta, se voidaan yhtä helposti palauttaa käyttöön, kuin se oli vasta sieltä poistettukin”, Alaluusua kertoo. 

Vaikka avaimeton tulevaisuus kolkuttaa jo ovella, Alaluusuan mukaan pääsynhallinnan siirtyminen kokonaan mobiiliin vie vielä aikansa. 

”Avaimessa on etunsa. Siitä ei voi loppua virta, kuten kännykästä. Avain on myös melko rikkoutumaton kapistus, se on tuttu käyttää ja helppo hankkia.” 

”Tulevaisuuden ratkaisut kuitenkin ovat jo täällä ja niitä asennetaan kiihtyvällä vauhdilla niin uusiin kuin saneerattaviin kiinteistöihin. Meillä olevat ratkaisut soveltuvat yhtä hyvin molempiin ja älylukkojärjestelmän asentaminen on asukkaille vaivaton operaatio.” 

Lue lisää: www.iloq.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Rakentaminen