Tule mukaan juhlimaan Itämeripäivää 26.8.2021


Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. 

Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Juhlapäivä tarjoilee ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Vuoden 2021 Itämeripäivänä järjestetään muun muassa onkimistalkoot, merentutkimusalusten avoimet ovet sekä joenranta-jazzit. Ohjelma päivittyy kesän mittaan verkkosivuille www.itämeripäivä.fi. 

Itämerimenu valtaa ravintolat ja kotikeittiöt 

Helpoin tapa osallistua Itämeripäivään on nauttia Itämeri-ystävällisiä antimia! Ravintolat kutsuvat Itämeripäivänä syömään Itämeren ja lähivesien maukkaita, kestävästi pyydettyjä parvikaloja ja raikkaita satokauden kasviksia. Kokkausintoiset voivat loihtia oman Itämerimenun hyödyntämällä Itämeripäivän verkkosivuilta löytyviä vinkkejä. 

Koko Suomi pulahtaa klo 18 

Itämeripäivään voi osallistua myös uimalla. Klo 18.00 pulahdetaan joukolla lähiveteen, järveen, jokeen tai lampeen ympäri Suomen. Pulahtaa voi siis missä vesistössä vain ja kastaa voi vaikka pelkän varpaan. Tempauksen ideana on nauttia vesistöjen virkistysmahdollisuuksista ja samalla kiinnittää huomiota niiden ekologiseen tilaan. 

Järjestä oma Itämeripäivän tapahtuma tai teko 

John Nurmisen Säätiö kutsuu kaikki Itämerestä innostuneet tahot mukaan järjestämään merellistä juhlaohjelmaa. Itämeri-aiheisia tapahtumia ja tekoja voi ilmoittaa Itämeripäivän verkkosivuilla aina juhlapäivään saakka. 

www.itämeripäivä.fi 
#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika