Tule luomaan turvallista ja välittävää arkea ikäihmisille!


Kuva: Palveluesimies Maarit Mäenpää ja lähihoitaja Majed Shwaik vaihtavat kuulumisia uuden hyvinvointikeskuksen käytävällä. 

Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alueen vanhuspalvelut ovat ottaneet tämän vuoden helmikuussa käyttöön vakituisen varahenkilöstön toimintamallin. Se on jo nyt osoittautunut toimivaksi, mutta lisää ammattilaisia tarvitaan. Oletko sinä kiinnostunut lähihoitajan työstä hyvässä tiimissä, jossa voit kehittää monipuolisesti ammattitaitoasi? Myös palkkaus on kilpailukykyinen. 

Lähihoitaja Shwaik Majed tunnetaan työyhteisössä tuttavallisesti lempinimellä Masa. Hän on yksi uusista Akaan ja Urjalan vanhuspalveluiden vakituisista varahenkilöistä. Vaikka hän on työskennellyt tehtävässä vasta reilun kuukauden, hän on jo tullut tutuksi useassa yksikössä. Majedin asenne työhön on upea ja hänellä on todella hallussaan aito yksilöllisen kohtaamisen taito jokaisen hoivaa tarvitsevan kohdalla. 

Puhekyvyn menettäneen vanhuksen kanssa Masa kommunikoi silmistä lukemalla ja hiuksia silittämällä. ”Ja laulamalla”, hän kertoo. ”Minä pyydän tarvittaessa silmillä kertomaan, haluaako vanhus lisää ruokaa tai juomaa”, kiteyttää Majed asiakaslähtöisen työtavan. 

Lähihoitaja Majed Shwaik viihtyy työssään Akaan kaupungin vanhuspalveluissa.

Tarpiakodin palveluesimies Maarit Mäenpää ja vanhuspalvelujohtaja Anna-Stiina Salminen liikuttuvat selvästi kuunnellessamme yhdessä Majedin kuvausta hänen työpäivästään. Kunnioitus, palveluasenne ja halu kehittyä työssään ovat arvoja, jotka jokainen työyhteisö haluaisi moottorikseen. ”Kannustavan ilmapiirin luominen on esimiehen tärkeimpiä tehtäviä”, Maarit sanoo. 

”Haluamme tarjota upeille työntekijöillemme puitteet kehittyä työssään, saada aktiivista ohjausta ja kannustaa heitä jakamaan osaamistaan. Näin työarki saadaan mahdollisimman sujuvaksi ja antoisaksi kaikkien osalta myös äkillisissä sijaistarpeissa. Vakituinen varahenkilöstö on tässä avainasemassa”, summaa puolestaan Anna-Stiina. 

Majed pitää vakituisen varahenkilön roolistaan: ”On hienoa saada liikkua hoivayksiköiden välillä ja auttaa siellä, missä apua juuri silloin eniten tarvitaan. Perheeni viihtyy Akaassa muutenkin, tämä on sopivan kokoinen paikka”, Tampereella aikaisemmin asunut lähihoitaja kertoo. 

Majedilla on tavoite. ”Haluan nostaa Akaan vanhuspalvelut koko valtakunnan parhaaksi esimerkiksi.” 

Haluatko sinä vastavalmistuneena tai opintojesi loppuvaiheessa olevana lähihoitajana tai sairaanhoitajana liittyä mukaan saavuttamaan tätä tavoitetta?

Haemme varahenkilöstöä ympärivuorokautisen hoivan yksiköihin Akaassa sekä Akaan ja Urjalan kotihoidossa. Tarjoamme lähihoitajille vaihtelevia työtehtäviä ja kannustavan ilmapiirin. Jokaiselle laaditaan perehdytysohjelma.

Lue lisää: akaa.fi/toihin-vanhuspalveluihin ja Kuntarekryn nettisivuilta.

Jaa tämä artikkeli


Rekry