Tukiperheen ansiosta Jennin perheessä on nyt enemmän energiaa olla läsnä lapsille


Kolme vuotta sitten Jennille ehdotettiin tukiperheen etsimistä tyttärelle: Jenni voisi levätä kunnolla, kun molemmat lapset olisivat hoidossa. Aktiivinen tytär saisi kaipaamaansa lisätekemistä. ”Meillä kävi todellinen tuuri, kun sopiva pariskunta löytyi SOS-Lapsikylän kautta nopeasti”, Jenni kertoo.

Perheitä ei jaeta numerojärjestyksessä, vaan aina etsitään tukiperheen toiveisiin sopiva lapsi ja lapsen tarpeisiin sopiva perhe, eli sopiva ”match”. Jennin pohdiskeleva, maailmanparantamisesta kiinnostunut ja eläinrakas tytär viettää kuukaudessa yhden viikonlopun perheessä, jossa on kissoja, koira ja hevonen.

”He tekevät ruokaa, hoitavat eläimiä ja pitävät hemmotteluiltoja. Syksyllä tyttö pääsi pariskunnan kanssa Helsinki International Horse Show ́hun”, Jenni mainitsee liikuttuneena. Joskus tytär kaipaa viikonlopulta lähinnä lepoa.

Tukiviikonloput ovat tuoneet Jennin perheen arkeen energiaa ja tytön elämään lisää turvallisia aikuisia. Lasten kanssa jaksaa olla läsnä paremmin, kun oma jaksaminen ei ole jatkuvasti koetuksella. Jenni kokee, että tukiperhe on ollut heille ”mielettömän iso asia”. Tulevaisuudessa, ajan salliessa hän näkee itsensä myös tukiperheenä jollekin lapselle. Tukiperheelle tilanne on varmasti antoisa: ”He voivat olla avuksi, mutta saavat myös kokemuksia, näkemyksiä ja uuden lapsikaverin.”

Perheitä ei jaeta numerojärjestyksessä, vaan aina etsitään tukiperheen toiveisiin sopiva lapsi ja lapsen tarpeisiin sopiva perhe, eli sopiva ”match”.

Olisiko sinun sylissäsi tilaa? Tukiperheeksi voi alkaa yksin, pariskuntana tai perheenä

SOS-Lapsikylä tarjoaa Suomessa palveluita aina varhaisesta tuesta lastensuojelun palveluihin. Tukiperheitä kaivataan kipeästi lisää: pelkästään Espoossa jonossa on yli 100 lasta. Tukiperhetoimintaan pääsee mukaan käymällä SOS-Lapsikylän valmennuksen. Valmennuksen suorittaminen ei vielä velvoita mihinkään. Kun päätös tukiperheeksi ryhtymisestä on vahvistunut, aletaan etsimään toisilleen sopivaa lasta ja tukiperhettä.

Kiinnostuitko?
Lue lisää: www.sos-lapsikyla.fi/tukiperheeksi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Perhe