Tukea yritysten kansainvälistymisvalmiuksien lisäämiseksi


Helsingin seudun kauppakamarin Chamber Talent Boost auttaa yrityksiä löytämään itselleen kansainvälistä, osaavaa työvoimaa helpolla nettitestillä ja verkostoitumistilaisuuksilla. 

Työperäinen maahanmuutto ja kansainväliset osaajat ovat yhä tärkeämmässä roolissa, kun yrityksissä etsitään ratkaisuja osaajapulaan. Helsingin seudun kauppakamarin Chamber Talent Boost -projekti tukee yritysten valmiuksia tunnistaa ja rekrytoida juuri heille sopivia kansainvälisiä osaajia. 

”Olemme luoneet yhdessä Business Finlandin kanssa yrityksille suunnatun ilmaisen verkkotyökalun, Talent Boost -mittarin, jonka kysymysten ja väittämien avulla on näppärä vartissa kartoittaa oman organisaationsa valmiudet rekrytoida kansainvälisiä osaajia. Yrityksestä useampi henkilö voi tehdä testin”, kertoo Helsingin seudun kauppakamarin Chamber Talent Boost -projektipäällikkö Satu Salonen. 

Testiyhteenveto kertoo, millaisia yrityksen vallitsevat käytännöt, strategia, viestintä, johtaminen ja organisaatiokulttuuri ovat. 

”Yhteenvedosta käy myös ilmi, mihin suuntaan osaamista ja prosesseja kannattaa kehittää ehdottaen niihin sopivia palvelutyökaluja. Tavoitteena on ensisijaisesti herättää johto ja HR pohtimaan kansainvälisen rekrytointivalmiuksiensa tilaa”, Salonen lisää. 

Kansainvälistyminen on yhtenä keskeisenä osa-alueena yhä useamman yrityksen kasvustrategiassa. ”Liikkeelle voi lähteä pienin askelin eikä organisaation tarvitse heti olla täydessä kv-rekrytointi -valmiudessa. Kokoamme Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjan tiimoilta myös yritys-caseja sivustollemme ja rohkaisemme yrityksiä kv-osaajien rekrytointiin”, Salonen vinkkaa. 

Chamber Talent Boost -projekti kestää huhtikuun 2021 loppuun ja on osa pääkaupunkiseutualueen Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hanketta. 

”Testin lisäksi järjestämme mentorointia sekä erilaisia verkostoitumistilaisuuksia rekrytointia helpottamaan”, Satu Salonen konkretisoi. 

Hän tunnistaa erityisesti pk-yritysjohdon epäröinnin, kun harkitaan ensimmäistä kertaa palkattavaksi kansainvälistä työntekijää. 

”Talent Boost -mittari, vertaistuki ja mentorointi auttavat ymmärtämään, miten pienilläkin muutoksilla on mahdollista löytää organisaatioon kansainvälinen talentti ilman isoja toimenpidemuutoksia – ja kuinka ratkaisevaa tuo löytyminen voi menestyksen kannalta olla”, Salonen rohkaisee. 

www.helsinki.chamber.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä Yrityspalvelut