Tuhkien, kuonien, teollisuuden jätteiden ja pilaantuneiden maa-ainesten vastuullista käsittelyä


Suen Erityisjäte Oy on panostanut viime vuosina vahvasti kasvuun ja toimintojen laajentamiseen. Kuluvana vuonna yritys on aloittanut vaarallisten tuhkien käsittelyn Porin Marinkorvessa ja investoinut Forssan Kiimassuon käsittelykeskukseen. Kangasalan käsittelykeskuksen rakentaminen on myös osin jo startannut.

 

Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja kehittää omaa toimintaamme”, kertoo Suomen Erityisjätteen toimitusjohtaja Jukka Manskinen. ”Tavoitteenamme on kasvu ja meille on tärkeää tehdä se ekologisesti ja kannattavasti”. ”Vastuullinen jätehuolto vaatii jatkuvaa kehittämistä ja haluamme olla mukana edistämässä kiertotaloustavoitteita ja ilmastoystävällisiä käsittelyratkaisuja”

Porin Peittoon kierrätyspuistossa sijaitseva Marinkorven käsittelyalue tukee yrityksen strategiaa monella tavalla. Porin ja Forssan alueilla voidaan hyödyntää ja käsitellä yli 500 000 tonnia pilaantuneita maa-aineksia, vaarallisia jätteitä sekä teollisuuden jätteitä ja sivutuotteita.

”Marinkorpeen rakennetulla laitteistolla voimme prosessoida esimerkiksi jätteenpolton vaarallisia tuhkia vähemmän haitalliseen muotoon. Rakentaminen aloitettiin 2019 ja laitos on nyt täysin käyttökunnossa ja liitetty jopa viemäriverkkoon. Henkilökunta on hyvin oppinut ajamaan laitosta ja tekniikka on osoittautunut hyvin luotettavaksi”, kertoo Suomen Erityisjätteen liiketoimintajohtaja Pasi P. Virtanen.

Marinkorven alue rakentuu sitä mukaa kun asiakaskunta kasvaa ja käsiteltävien massojen määrä lisääntyy. ”Kaikessa alueen rakentamisessa pyritään hyödyntämään sivuvirtoja ja tarkoitukseen soveltuvia jätteitä. Haasteita on lähinnä siinä, että tarkoitukseen käyttökelpoista massaa ei aina ole välittömän tarpeen mukaan saatavilla ja siksi projekteissa pitkäjänteisyys ja joustavuus on tärkeää”, jatkaa Virtanen.

Porin ja Forssan lisäksi yhtiöllä on yli 20 ha:n maa-alue Kangasalla Tarasten Kiertotalousalueella. ”Olemme hakeneet ympäristölupaa monipuolisille jätteenkäsittelytoiminnoille ja jos lupa saataisiin tänä syksynä, niin silloin alueen rakentaminen pääsisi kunnolla vauhtiin”, sanoo Virtanen.

www.erityisjate.fi

Suomen Erityisjäte Oy on vuonna 2004 perustettu jätteenpolton pohjakuonien, pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden käsittelyn ja turvallisen loppusijoituksen sekä raaka-aineiden hyödyntämisen asiantuntija. Yrityksen toimipisteet löytyvät Forssasta, Kangasalta, Lahdesta ja Porista. Yrityksen omistajat ovat Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (51 %) ja Kuusakoski Oy (49 %). Suomen Erityisjäte Oy on osa LHJ Groupia.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Kehittyvä Suomi Teollisuus