Tuhansien tarinoiden Tankar


Tankarin saari länsirannikolla Kokkolan edustalla, on vuosisatojen ajan tarjonnut suojaa rannikon kalastajille ja hylkeenpyytäjille. Maankohoamisen myötä merestä noussut karu luoto sai jo varhain tehtäväkseen opastaa merenkulkijoita. Nykyinen majakka valmistui 1889 ja on edelleen yksi Suomen valovoimaisimmista majakoista. Tankar on yhä monen rannikon asukkaan perinteinen kesäpaikka, jossa monella suvulla on oma kalastajamökkinsä. 

Kesäkahvila, grillipaikat, sauna ja vierasvenelaituri palvelevat niin veneilijöitä, M/S Jennyn matkustajia kuin kalastajiakin. 

Vuonna 1754 rakennettu puukirkko tarjoaa hiljentymispaikan, ja monet hääparit vannovat valansa sen ainutlaatuisessa tunnelmassa. 

Tankarin sijainti ulkosaaristossa antaa sen luonnolle erityisen, merellisen leiman. Pitkospuureitit ja monipuolinen kasvillisuus ilahduttavat saaren luontopolulla kulkijaa. Saarella onkin tavattu jopa 260 eri lintulajia, joita majakan valo houkuttaa. Merikotka on tuttu näky saarrella, varmimmin kesäinen vierailija tapaa kuitenkin saarella laiduntavat lampaat, jotka uteliaina tarkkailevat matkailijan liikkeitä. 

Voit piipahtaa Tankarissa päiväretkellä, mutta parhaiten koet saariston tunnelman, kun jäät yöksi. Kiireetön matkailija palkitaan ainutlaatuisella kokemuksella seuratessa majakan valokeilaa hiljaisella merellä. Yöpymispaikaksi voit oman veneen ohella valita Tankar Inn hostellin luotsiasemalla tai kalastajakylän vierasmajan. 

Jalkaudu Kokkolaan – lumoava Neristan vie elävään historiaan 

Kokkolaa aidoimmillaan pääset näkemään kävelykierroksella vanhakaupunki Neristanissa, jonka 12 korttelia värikkäitä puutaloja on yksi maamme laajimpia säilyneitä puukaupunkeja. Keskustan ja merenrannan välissä kohoava Neristan noudattaa yhä 1665 laadittua asemakaavaa. Suurin osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta, jolloin Kokkola oli yksi Suomen tärkeimpiä tervakaupan ja kauppamerenkulun keskuksia. Merenkulun historia on edelleen vahvasti läsnä. 

M/S Jenny liikennöi kesäkaudella säännöllisesti Kokkolasta Tankarin majakkasaarelle. 

visitkokkola.fi 040 8065 075

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika