TRIPOINT OSAA VERKKOKAUPAN VARASTO- JA KERÄILYJÄRJESTELMÄT


”Olen itse erittäin motivoitunut seuraamaan alan kehittymistä”, toimitusjohtaja Jarkko Kuusisto toteaa.

 ”Uudet ratkaisut kiehtovat – ja on erittäin antoisaa nähdä kuinka asiakasyritys lisää tuottavuuttaan järjestelmiemme avulla. Esimerkiksi varastohallin hukkaneliöstä päästää eroon asentamalla välitasoja – ja näin vältytään kalliilta lisätilan rakentamiselta.”

Logistiikka-alan murros sekä järjestelmien kehitys vauhdittavat varastointi-investointeja. Eniten on vaikuttanut verkkokaupan kasvu. Aiemmin toimitettiin suuria määriä yhtä tuotetta; nyt lähetetään paljon yksittäistavaraa ja toisistaan hyvin poikkeavia tuotteita. Myös monikanavaisuus ja palautusten suuri määrä edellyttävät varastojen ja järjestelmien uudistamista.

Kun yrityksen tavoitteena on tehokkuus ja joustava asiakaspalvelu, vaaditaan tavarankäsittelyyn systemaattisuutta. Yksilöllisiä varasto- ja kuljetinjärjestelmiä kysytään nyt runsaasti.

”Tarve toiminnan kehittämiseen ja tehokkuutta parantaviin ratkaisuihin näkyy yritysten investoinneissa”, toimitusjohtaja Jarkko Kuusisto Tripoint Oy:stä toteaa.

Yritys kehittää ja toimittaa ratkaisuja Salpomec-tuotemerkillä.

”Meiltä löytyy vaihtoehdot perinteisistä varastokalusteista lähes täysin automatisoituihin robottikäyttöisiin ratkaisuihin”, Kuusisto sanoo.

Verkkokaupan volyymit vauhdittavat uudistumista

Viimeistään koronakevään voimistama verkkokaupan myynti motivoi yrityksiä panostamaan varastointi- ja logistiikkatoimintoihin.

”Toimijat huomaavat, että nykyiset järjestelmät eivät kunnolla toimi, ja – mikä pahinta –  ovat jopa kasvun esteenä”, Kuusisto kertoo.

”Käsipareja voidaan lisätä tiettyyn pisteeseen asti, mutta se ei ole pidemmällä tähtäimellä järkevä ratkaisu.”

Yksilöllinen suunnitteluosaaminen takaa toimivan lopputuloksen

Tripoint Oy:llä on vahvuutena vuosikymmenten menestyksellinen osaaminen Salpomec-tuotevalikoiman kehittämisestä eri puolille maailmaa – ja eri toimialojen yrityksiin.

”Monipuolinen kokemuksemme on kehittänyt meistä alan johtavan yrityksen, jonka kumppaniverkosto täydentää omaa tuotevalikoimaa.

Näin voimme toimittaa kattavan järjestelmän, joka millintarkasti – ja joustavasti muuntuen – soveltuu asiakkaan tarpeisiin. Olemme alusta lähtien uskoneet avoimeen tuotekehitykseen ja kehittäneet ratkaisuja yhdessä asiakasyritysten kanssa”, Kuusisto kertoo.

Pelkästään yhden kansainvälisen vaatealan kauppaketjun tuotteita kulkee Salpomec- järjestelmien kautta vuosittain yli 100 miljoonaa kappaletta.

”Olemme juuri toimittaneet Suomeen merkittävän kahden tason ja usean nostimen kokonaisuuden, jossa robottien käyttö on edellyttänyt uudenlaista innovatiivisuutta, tarkkuutta  ja kokeneiden asiantuntijoiden osaamista.”

Ensi vuoden kevään näkymät ovat erittäin positiiviset. Koronapandemia vauhdittaa lähikuukaudet verkkokauppaa ennakoimattomalla volyymillä.

”Siten monelle yritykselle lähiajat ovat täydellinen momentum uudistaa varasto- ja käsittelyjärjestelmät vastaamaan tulevia vaatimuksia.” 

Tripoint Oy suunnittelee ja toimittaa Salpomec- varasto- ja kuljetinjärjestelmiä
  • Liikevaihto: 3,2 ME 2020, 5 ME 2021 (arvio)
  • Liiketoiminta-alueet: Verkkokaupan toimitukset ja muut varastoratkaisut
  • Päämarkkina-alueet: Suomi, Eurooppa
  • Vienti: 70 %, yli 40 eri maahan toimituksia

www.salpomec.fi
puh. 03-882 000

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi