Tranemo – palosuojattujen suojavaatteiden ekspertit


Tranemon tärkeänä missiona on auttaa ehkäisemään kaikki tulesta, kuumuudesta ja valokaaren termisistä vaikutuksista aiheutuvat työtapaturmat, jotka voitaisiin estää oikeanlaisella suojavaatetuksella. Yritys panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen ja koulutukseen, jotta vaatteet olisivat mahdollisimman suojaavia, käyttömukavia ja kestäviä. 

Tranemon Suomen toimitusjohtaja Minna Warg korostaa, että yrityksen tuotteiden palosuojaominaisuuksia yhdistettynä käyttömukavuuteen, kehitetään jatkuvasti yhä paremmiksi, kuitutasolta lähtien. 

”Palosuojatut vaatteemme ovat kaikki sisäisesti palosuojattuja. Niiden paloturvalliset ominaisuudet sisältyvät kuidun molekyylirakenteeseen, jolloin suoja ei myöskään vähene käytössä tai pesussa”, hän kertoo. 

Wargin mukaan tärkeä huomio palosuojauksessa on myös vaatteiden yhdisteltävyys ja kerrostaminen yhä paremman suojan aikaansaamiseksi. 

”Esimerkiksi alusvaatteiden, välivaatteen ja päällysvaatteen yhdistetty suoja cal/cm², on enemmän kuin tuotteiden yhteenlaskettu suoja. Vaatekerrosten väliin jäävä ilmavaippa eristää ja nostaa suojaa entisestään. Emme valokaaritestaakaan vaatteita ainoastaan yksittäin vaan myös yhdistelminä”, hän esittelee. 

Koulutus ja kestävä kehitys vievät yritystä eteenpäin

Tranemolla panostetaan vahvasti kouluttautumiseen ja tiedon levittämiseen. Asiakasrajapinnassa työskenteleville Tranemo Safety Academy järjestää jatkuvia koulutuksia ja osaamispääomaa jaetaan eteenpäin jälleenmyyjille ja asiakkaille. Tämä antaa hyvät lähtökohdat myös tarjota asiakkaille heidän oman riskianalyysinsä mukaisia ratkaisuja, ns. multinorm-suojavaatteiden myynnin sijaan. 

”Teollisuus-, ja energia-alan asiakkaiden kanssa työskennellessä on todella tärkeää ymmärtää heidän toimintaympäristöään ja sen oikeita riskejä”, Warg korostaa.

Vaatteiden käyttöympäristöjen ymmärrys antaa mahdollisuuksia kehittää tuotteita tarvittavin tavoin. Vaatteiden tulee olla ergonomisesti suunniteltuja ja kestää kovaa käyttöä. 

”Myös ympäristön kannalta on kestävämpää, että vaatteet ovat korjattavissa. Toimitamme asiakkaillemme korjauksia varten palosuojattuja kankaita, jotta vaatteita ei tarvitse lähettää kauas korjattavaksi tai poistaa käytöstä.” 

Kestävän kehityksen tukeminen on muutenkin osa Tranemon toimintatapaa. Uusia parempia tapoja etsitään ympäristöä kuormittaviin työvaiheisiin, kuten kankaiden värjäämiseen tai viimeistelyyn. 

”Kestävä kehitys ja ympäristöasiat ovat kiinteällä tavalla mukana kaikessa toiminnassamme, aina kankaan suunnittelusta, valmiin vaatteen käytöstä poistamiseen asti. Pääprioriteettimme on, että vaatteiden täytyy tarjota riittävä suojaustaso ja kestää käytössä pitkään. Henkilöstön suojauksessa ei ole tilaa kompromisseille”, Warg kiteyttää. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes