Ilmalämpöpumppu maksimoi mökkimukavuuden


Yhä useammalle mökki on kakkoskoti, jossa viihdytään ympäri vuoden. Mökkien varustelutaso käsittääkin usein jo kunnollisen sähkölieden, jääkaapin ja pesukoneen. Tasainen peruslämpö ja toimiva ilmanvaihto ovat merkittäviä viihtyvyystekijöiden lisääjiä ja terveydenedistäjiä. Siksi myös mökille kannattaa asennuttaa ilmalämpöpumppu – kunhan varmistaa, että valitsee merkin, joka on aidosti suunniteltu pohjoisiin ilmasto-oloihin.

”Ympärivuotisessa käytössä olevalla mökillä ilmalämpöpumppu vähentää tutkitusti myös lämmityssähkön kulutusta. Kesällä jäähdytystoiminto takaa, ettei mökkiä tarvitse tuulettaa ovista ja ikkunoista, jolloin vältytään kiusallisilta itikkahyökkäyksiltä”, kertoo Toshibalta Tuomas Talvo.

Myös Eino Grön valitsi Toshiban ilmalämpöpumpun. ”Olin kuullut siitä hyvää ja ihastuin myös sen tyylikkyyteen”, laulajalegenda kertoo. ”Tykkään viettää edelleen paljon aikaa mökillä. On eri mukava tulla keikoilta mökille, kun vastassa odottaa lämmin mökki eivätkä petivaatteet ole kosteat”, Eino Grön vahvistaa Hangonniemen mökillään ja lisää: ”Vastaavasti kesähelteellä on mahtavaa, kun ei mökissä tarvitse tuskailla hikisenä.”

Ilmalämpöpumppu valitaan tilan mukaan. Toshiban asiantuntijat auttoivat myös Eino Gröniä sopivan mallin valinnassa.

Grönin Hangon mökkikokonaisuus käsittää kaksi sähköistettyä huvilarakennusta, kaksi saunaa ja grillikodan. Kaksikerroksiseen hirsihuvilaan valittiin Toshiban ilmalämpöpumppu ja sille löytyi heti helposti luonteva sijoituspaikka takaseinältä.

”Asennus kävi sutjakkaasti. Miehet ajoivat tänne paikalle ja reilussa puolessa päivässä homma oli selvä. Valitsin edustajan vinkistä vielä sellaisen vaihtoehdon, että haluttaessa pumppu on helppo irrottaa seinältä erilliselle jalustalle ja käytönopastustakin annetaan lisää, mikäli siltä tuntuu”, Eino kiittelee.

Grönille ääni on tärkein työkalu ja se pysyy parhaiten kunnossa tasalämpöisessä, raikkaassa huoneilmassa. ”Ilmalämpöpumppu suodattaa eli puhdistaa ja raikastaa ilmaa”, hyvässä kunnossa oleva laulajatähtemme tietää.

Ympäristöystävällisimmät ilmalämpöpumput tunnistaa myös niiden käyttämästä kylmäaineesta. Laitevalmistajaa valittaessa kannattaa tarkistaa, että niissä käytettävä kylmäaine täyttää nykyiset EU-kriteerit. ”Siirryimme Toshiballa vuosi sitten käyttämään uutta R32-kylmäainetta. Se pienentää merkittävästi ilmalämpöpumpun hiilijalanjälkeä”, Tuomas Talvo kertoo.

www.toshibasuomi.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Mökkeily