Tornatorin omistuksessa metsistäsi pidetään huolta


Moni ikänsä huolella metsäänsä vaalinut myy sen Tornatorille, koska tietää yhtiön jatkavan metsiensä hoitoa pitkäjänteisesti.

Tornator on suurin suomalainen metsänomistaja heti valtion jälkeen. Sen metsäomaisuus Suomessa on tällä hetkellä 600 000 hehtaaria. Kotimaan lisäksi yhtiöllä on metsiä myös Virossa ja Romaniassa.

Kotimaisen, ammattimaisesti toimivan metsäyhtiön strategiana on viimeiset kolme vuotta ollut yrityksen metsäomaisuuden kasvattaminen.

”Harva tulee ajatelleeksi, että me suomalaiset omistamme metsää eläkeyhtiöiden kautta”, sanoo maankäyttöasiantuntija Jarkko Heikkinen. Hän palvelee yhtiön Savonlinnan yksiköstä käsin kollegoidensa kanssa asiakkaita Itä- ja Keski-Suomessa.

”Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, käymme maastossa kartoittamassa halutun alueen ja laadimme siitä markkinahintaisen tarjouksen. ”

Jos alueeseen kuuluu rakennuksia tai rantatontteja, myyjä voi halutessaan rajata ne pois kaupasta. Jokainen kauppa räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Kun kaupan ehdoista on päästy sopimukseen, sovitaan myyjän toiveiden mukainen kaupantekoaika ja paikka. Kauppakirjat allekirjoitetaan kaupanvahvistajan läsnä ollessa ja kauppahinta maksetaan myyjän tilille samana päivänä.

”Moni kokee kauppaa helpottavana tekijänä, ettei kohde ole julkisesti myynnissä ja siten kylänmiesten puheenaiheena. Tutulta kylältä tulevat tarjoukset voivat olla myös alihintaisia.”

Tornatorilla on kaksi metsäsertifikaattia, PEFCTM ja FSC®, jotka varmistavat, että metsiä hoidetaan vastuullisesti ja kestävästi. Jälkimmäinen takaa muun muassa leveät suojakaistat vesistöjen varsille ja määrittää, että vähintään kymmenesosa yhtiön metsäomistuksesta on suojelu- tai erityiskohteita.

”Meillä metsät ovat aidosti hyvissä käsissä. Asiantuntijamme pitävät huolta metsien elinvoimaisuudesta ja kasvukunnosta. Samalla torjumme ilmastonmuutosta, sillä kasvaessaan metsät sitovat tehokkaasti hiiltä.”

Katso lisätietoja metsätilan myymisestä verkkosivuilta
www.tornator.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Talous