Hyvää ja puhdasta suoraan saaristosta


Tuotekehittäjä ja taivaanrannan maalari. Näin esittelee itsensä yrittäjä Johanna Amnelin Saaren Taika®- tuotemerkin ja suosittujen luonnonkosmetiikkatuotteiden kehittäjä. Monen mutkan ja saaristokaupan, Butik-O:n kautta monilahjakas Johanna lähti tuotekehittämään ekologisia tuotteita puhtaista raaka-aineista perinteisin menetelmin ajatuksella ja suurella sydämellä. Etuna kehitystyössä ovat olleet omat iho-ongelmat ja kiinnostus ekologiseen elämäntapaan ja luonnonvarojen suojelemiseen.

Kaikki lähti liikkeelle, kun hän maalle saareen muutettuaan alkoi pohtia jätevesien imeytymistä maaperään. Sen jälkeen piti saada omat kädet kuntoon.

”Jouduin tutustumaan maaimeyttämöön muutettuamme omakotitaloon ja mietin, mihin ne kaikki kemikaalit lopulta joutuvat”, taustoittaa Amnelin.

”Silloin alkoi pyykkietikan tuotekehitys, halusin löytää mahdollisimman vaarattoman tavan pesuainejäämille. Tämä meidän pyykkietikka on tietääkseni markkinoiden ainoa, joka on virallisesti tutkittu ja aidosti biohajoava.”

Lapsesta asti käsissään pahaa allergiaa oirehtinut Johanna ei ollut löytänyt apua mistään aineesta aikuisikään mennessä. Hän etsi apua ihottumaansa internetistä ja tilasi Ranskasta sheavoita.

”Sheavoi pelkästään ei vielä auttanut, vaan jatkoin asian tutkimista. Olisiko jotain mitä voisi laittaa sheavoin sekaan rauhoittaakseeni kutinaa? Muutaman kokeilun jälkeen löytyi kamomilla”, hän kertoo toisen hittituotteensa synnystä.

Mustikkaa, tyrniä ja koivua

Kotisaari on harvaan asuttua ja raaka-aineet löytyvät pitkälti ympärillä olevasta luonnosta käsin keräämällä. Marjojen suhteen Saaren Taika on omavarainen. Tyrni- sekä mustikkauute ovat hyvin ravintoainepitoisia ja kaikki raaka-aineet ovat laadultaan huippuluokkaa. Valmistusmenetelmiä on kehitetty, jotta vitamiinit on saatu säilymään lopputuotteessa mahdollisimman hyvin.

Johannan itse kehittämä Mustikkavoide viedään käsistä ja kerran viikossa valmistuksessa oleva tuote ei ehdi edes varaston hyllylle, niin suosittua siitä on tullut.

”Mustikkauutteesta tehty öljy lisätään voiteeseen, jossa on myös ruusunmarjaöljyä. Se auttaa kasvisretinolin imeytymistä vielä syvemmälle ihoon ja edesauttaa ihon uudistumista. Kuluttajapalautteen mukaan voide on tuottanut näkyviä tuloksia jo parin viikon käytöllä”, kertoo Johanna Amnelin.

”Uskallan sanoa, että se on tällä hetkellä markkinoiden tehokkain luonnonkosmetiikan retinolivoide.”

Vailla vertaansa top 3

1. Veera suolasaippua™

Aivan ylivoimainen tuote ravinnerikkaudessaan ja hoito-ominaisuuksissaan. Saippua sisältää Kuolleenmeren suolaa, jossa on paljon mineraaleja, lisäksi saippuassa on mm. kookosöljyä ja sheavoita, luomuna tottakai.

2. Saaren Taika – Kamomilla Sheavoide

Hajustamaton ja väriaineeton Kamomilla Sheavoide on luomua parhaimmillaan. Voide soveltuu iholle kaikenlaisiin ihottumiin, akneen ja psoriasikseen. Se rauhoittaa kutinaa, kosteuttaa ja korjaa.

3. Mustikka kasvovoide, Chosen by Johann

Uudistaa ihoa ja ehkäisee ennenaikaiselta vanhenemiselta A-vitamiinin eli retinolin, C- ja E-vitamiinien ansiosta. Puhtaan saariston mustikoiden lehdistä uutettu öljy tekee voiteesta varsinaisen terveyspommin kasvoille.

Tutustu lisää: www.saarentaika.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kauneus