Toimivaa ja räätälöityä logistiikkaa – innovatiivisella otteella


Erityyppiset projektilastit ovat tärkeä tavaralaji satamaoperoinnissa. Kuvassa Blomberg Stevedoring Oy purkaa tuulimyllyjen jalkaosia Vaasan satamassa. Kuvaaja Christoffer Björklund 

KWH Logistics – uusi brändi, tutut toimijat ja palvelut. KWH Logistics on Suomen johtavia ja nopeimmin kasvavia logistiikka-alan palveluntuottajia ja yksi merkittävimmistä satamaoperaattoreista. 

Mäkipere Markku,
markkinointijohtaja KWH
Logistics. Kuvaaja Rami
Nummelin

Markku Mäkipere tuntee suomalaisen logistiikkakentän. Vuodesta 1997 KWH:lla logistiikan parissa vaikuttanut konkari ei hätkähdä edes Brexitin tuomista lisäväännöistä. ”On tässä matkan varrella tullut koettua kaikenlaista”, KWH Logisticsin markkinointijohtaja, Stevena Oy:n toimitusjohtaja summaa rauhallisesti. 

KWH-yhtymä on perinteikäs suomalainen perheyritys, jolla on vahva teollinen tausta. Yhtymä tuottaa logistiikka-alan palveluita uuden KWH Logistics -brändin alla, mutta logistiikkaosaaminen juontaa juurensa jo 1800-luvun lopulle saakka. KWH Logistics on Suomen johtavia ja nopeimmin kasvavia logistiikka-alan palveluntuottajia, jonka liiketoimintayksiköt ovat Port Logistics (Blomberg Stevedoring, Rauanheimo, Rodén Shipping, Stevena), Industrial Services (Adolf Lahti), Freight Forwarding (Backman-Trummer ja Moonway) ja Cold Storage (KWH Freeze). 

Omien toimintojen vahvuudet asiakkaitten eduksi 

”Meillä on selkeinä vahvuuksina vakaa talous maltillisen ja tasaisen kasvun kera, pitkät työsuhteet, ja innovatiivinen ote asioihin”, Mäkipere pohtii ja jatkaa: ”Lisäksi olemme täysin riippumaton toimija, sillä meillä ei ole omistuksellisia sidoksia lastinantajiin tai muihin logistiikan toimijoihin. Toimimme pääosin logistiikan niche-bisneksissä ja räätälöimme aina jokaiselle asiakkaalle sopivat palvelut.” 

Edes karmea koronavuosi ei hidastanut menoa. ”Kaikki suunnitellut investoinnit pystyttiin toteuttamaan aikataulussa ja uudet panostukset digitalisaatioon ja automatisointeihin ovat käynnissä”, Mäkipere vahvistaa. 

KWH Freeze on ottanut pakastevarastoinnissa ensimmäisten joukossa käyttöön puhelastauspäätteet lastaustoiminnan tehostamiseksi. ”KWH-yhtymässä on aina panostettu innovaatioihin. Asiakkaiden tarpeet ja olosuhteet muuttuvat ajan saatossa siinä määrin, että vain toimintoja kehittämällä pystyy tarjoamaan riittävän hyvää palvelua.” 

KWH Logistics toimittaa logistiikkapalveluita ympäri Suomen asiakkaille, joille toimiva ja tehokas logistiikka on kilpailukykytekijä. ”Emmekä pelkästään tuota sovittua palvelua, vaan kehitämme toimintoja niin, että asiakkaittemme kilpailukyky lisääntyy”, Mäkipere summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes